2017-09-11 16:43
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Man skal ikke male fanden på væggen på AGF's vegne, men 4-1-nederlaget til Randers FC skal skabe en smule bekymring, mener Daniel A. Pedersen. Nu skal have og de andre AGF'ere finde ud af, "hvad fanden der gik galt".

Det så endelig ud til, at AGF havde fået styr på organisationen efter tre kampe uden at indkassere mål, og så skulle holdet bare sørge for at føje flere mål til regnskabet. Men så kom Randers FC forbi Ceres Park og plaffede fire mål ind. 

Med ét blev AGF slået tilbage i deres udviklign efter ellers tre kampe som ubesejret. Dermed gentager et velkendt mønster sig. For AGF har haft svært ved at sætte sammenhængende præstationer sammen, i hvert fald gode af slagsen, med undtagelsen af de afgørende playoffkampe i sidste sæson.

Efter nederlaget til lokalrivalerne er AGF ikke kommet væk fra tiendepladsen, og holdet har nu fire point op til den top 6, som er sæsonens mål. Man skal ikke gøre det værre, end det er, men man kan godt tillade sig at bekymre sig en smule, mener Daniel A. Pedersen.

- Jeg ved godt, vi taber stort til Randers og spiller rigtig dårligt defensivt, men vi kommer lige fra nogle kampe, hvor vi holdt nullet og modstanderne nede på få chancer. Man skal ikke male fanden på væggen, men det er da en kamp, der skal skabe en smule bekymring. Vi skal se på, hvad fanden der gik galt, og så skal vi sikre os, at det ikke sker igen. Men det er også første kampe i lang tid, vi taber, siger midtbanemanden.

AGF havde ellers som nævnt fået rettet op på defensiven, efter holdet tabte 3-0 til SønderjyskE, og hverken OB, Brøndby IF eller AaB formåede at score mod holdet. Hvad var så årsagen til, at ellers målfattige Randers pludselig scorede efter behag?

- Efter en dårlig kamp mod SønderjyskE havde vi meget fokus på at få stabiliseret defensiven og vores defensive organisation. Det var vi for dårlige til mod Randers. Det er bare, sådan det er. Vi var for dårlige defensivt, og så scorer de fire mål og kunne sagtens have lavet nogle flere, siger Daniel A. Pedersen.

- Randers bliver farlige, når vi mister bolden og ikke kommer i ordentligt genpres, og så er restforsvaret ikke i orden. Når der kommer en fifty-fifty-bold, taber vi den duel, og så kommer vi i problemer. Vores dødbolde både offensivt og defensivt var heller ikke gode nok, og det får Randers også udnyttet. 

Spørgsmålet er så, hvordan det kan være. Hvorfor AGF efter tre stærke defensive indsatser holdt ophørsudsalg mod ligaens indtil da svageste offensiv, og stabiliteten igen forsvandt, inden den nåede at manifestere sig.

- Jeg ved det sgu ikke. Det er lidt det problem, vi havde sidste år. De udsving skal vi have fjernet. Ingen er tilfredse med det. Det må vi gøre på træningsbanen, og når vi holder møder: snakke ud om, hvad der skal ændres, siger Daniel A. Pedersen.

Hvad synes du, I skal gøre anderledes?

- Det er svært at sige. Lige nu fokuserer jeg på, hvad vi kan gøre for at komme tilbage på sporet. Vi er i gang med at snakke om det.

Pedersen og co. har muligheden for at komme tilbage på sporet på mandag, når AGF gæster topholdet FC Nordsjælland.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO