• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mads Aagurd

AGF-træner går efter Europa: Vi ved, hvad playoff kræver

AGF-træner går efter Europa: Vi ved, hvad playoff kræver
Foto: Jan Christensen/Getty Images

En god start på nedrykningsspillet gør, at David Nielsen kan rette fokus mod de kommende playoff-kampe.

Af Mads Aagurd

I nedrykningsspillets gruppe 1 har AGF skabt sig et hul til de andre hold med syv point i de tre første kampe, og det betyder, at fokus kan rettes mod de kommende playoff-kampe, der potentielt kan give adgang til Europa League, og her har århusianerne god erfaring.

- Vi ved, hvad playoff kræver. Vi kan ikke komme haltende ind i det, og hvis spillerne allerede er gået på sommerferie og hellere vil ligge ved siden af en bikini et eller andet sted bliver det svært, siger AGF-træner David Nielsen til TV3 Sport.

Sejren i Haderslev mandag aften var holdets anden i træk, og det var en anden oplevelse end i sidste runde mod Horsens, men for David Nielsen er det to lige stærke præstationer. Alt i alt glæder AGF-træneren sig over, at holdet har formået at holde fokus, efter top seks glippede.

- Vi er glade for det, for da vi først havner i den her gruppe, så er alt i spil, og måden, vi fejer det hele væk på, er rigtig stærk, og den er vi glade for, fortsætter han.

De svingende præstationer mod slutningen af grundspillet skyldes ifølge David Nielsen, at holdet mistede fokus, fordi kravet var sejr i hver eneste kamp, hvis målet skulle indfries, og det er ikke nemt.

Der resterer fortsat tre kampe i nedrykningsspillet, men med seks point ned til Horsens på andenpladsen ligger AGF lunt i svinget til at snuppe gruppens førsteplads.

Superliga

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.