• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AGF-træner roser Bundu: Han skulle dække hele højresiden selv

AGF-træner roser Bundu: Han skulle dække hele højresiden selv
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det er næsten som at spille med 12 mand for AGF, når Mustapha Bundu folder sig ud og dækker højresiden både offensivt og defensivt. Og heldigvis for det. For backen kan ikke nå at gå med frem, fordi Bundu er så hurtig, mener David Nielsen.

Af Anders Dehn

Søndag vandt AGF igen, og søndag var Mustapha Bundu flyvende. Igen.

Offensivspilleren fra Sierra Leone har været i stor form i slutspillet med indtil videre fire oplæg og to mål. Søndag mod AaB lagde han op til Bror Blumes 1-0-scoring og brugte i det hele taget kampen på at plage AaB-backen Kristoffer Pallesen.

Læs også: Video: Se AGF's to mål mod AaB her

Selv mener Bundu, at han er i gang med sin bedste sæson i AGF, og hos cheftræner David Nielsen er der ligeledes tilfredshed at spore. For selv om den sædvanlige midtstopper Sebastian Hausner igen spillede på backen bag Bundu, fungerede højresiden upåklageligt.

- Mustapha Bundu skulle dække hele højresiden selv, både offensivt og defensivt. Det kræver sin mand. Når han gør det, som han har gjort på det seneste, spiller vi næsten med 12 mand. Vi behøver ikke en back, der kommer på ydersiden af ham, for det når backen ikke alligevel, fordi Bundu er så hurtig. Det er ren luksus for os, siger David Nielsen til Jyllands-Posten.

Læs også: Bedst og værst: Bundu viser sin stærke side frem

AGF endte med at vinde kampen mod AaB med 2-0 og dermed 3-0 samlet, så Nielsen, Bundu og co. kan se frem til to playoffkampe mod Randers FC i næste runde i jagten på Europa League.

Det første opgør spilles på lørdag i Randers.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.