• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

AGF-træner: Vi er omgivet af angst og frygt

AGF-træner: Vi er omgivet af angst og frygt
Foto: Getty Images

AGF-træner Glen Riddersholm vil have sine spillere til at lukke af for omverdenens evige snak om frygt og nedrykning frem mod de kommende playoff-runder.

Af Troels Bager Thøgersen

Tre sejre i træk var lige præcis alligevel ikke nok for AGF i forhold til slippe fri af playoff-kampene om at undgå nedrykning.

Forud for søndagens første playoff mod Esbjerg fB er træner Glen Riddersholm helt klar på den udfordring, der venter. AGF-træneren kalder Esbjerg fB et hold med gode individualister, der stadig er ved at finde spilkoncept og rytme efter flere transfervinduer i træk med store udskiftninger i truppen.

Men som træner i Århus er det ikke modstanderen, der fylder mest for en AGF-cheftræner. I Århus fylder nedrykningerne i 2006, 2010 og 2014, og det er det eksterne pres, AGF'erne i de næste par uger skal vise, de kan modstå, mener Glen Riddersholm.

 - Frygt er ikke noget, der bider på mig. Jeg er frygtløs. Min opgave er at overbevise spillerne om, at konceptet og fællesskabet, der har givet 12 point i de seneste seks kampe og en målscore på 14-6 er udtryk for, hvor gode vi er, når vi spiller kollektivt.

- Den frygt, vi er omgivet af, qua AGF's historik, den vil vi møde nu. Vi bliver spurgt, om vi er bange for historien, den enkelte spillers præstationer, og der vil blive spekuleret i utroligt mange ting. Fra dag 1 har det været væsentligt for mig at skabe et stærkt omklædningsrum og fællesskab. Og det har kendetegnet AGF trods meget svingende præstationer på banen. De fire vægge, vi er omgivet af, skal være de stærkeste. Vi holder fokus på vores egen præstation.

- Jeg ønsker, at man er risikovillig og tager initiativ. Jeg tror ikke på at lade frygt og angst tage over. Jeg ved, det er en naturlig mekanisme. Jeg forventer ikke, at vi spiller frigjort. Men det hold, der har det største mod og tør spille, står godt. Jeg vil bede mit hold om at vise mod, for vi kan ikke fedte os til det. Vi skal have modet til at tænke fremad. Det er derfor, vi har scoret 45 mål, femteflest af alle, siger Glen Riddersholm til Tipsbladet.

- Vi skal lade være med at lytte til alle dem, der er bange. Vi er omgivet af angst, fordi det er gået galt tre gange på 10 år. Den angst og frygt må vi aldrig lade komme ind under huden. For den er vores største fjende.

Læs mere om AGF og udfordringen i Superligaens playoff i Tipsbladet fredag

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus