• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

AGF’er spillede for sydafrikansk legende: Jeg er taknemmelig

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

I Sydafrika spillede Gift Links for Benni McCarthy, og den legendariske sydafrikaner havde en stor indflydelse på AGF'erens karriere.

Af Victor Risager

Sydafrikanske Gift Links kom til AGF fra Cape Town City i hjemlandet i sommeren 2019, men det var ikke den unge kantspillers første udlandseventyr.

Den 21-årige sydafrikaner startede karrieren i sydafrikanske Platinum Stars, men i 2018 drog han mod udlandet og Egypten, hvor han skiftede til Pyramids FC. Opholdet i Egypten blev dog en kort fornøjelse, og efter et halvt år måtte han vende hjem til Sydafrika igen på grund af ændringer i den egyptiske klub.

Gift Links skiftede således til Cape Town City – og det var der især én grund til.

Træneren i klubben var nemlig Benni McCarthy, der har 80 landskampe for Sydafrika og havde en lang og flot karriere i europæisk fodbold, og det var med til at lokke Gift Links til. Det fortæller Links selv ifølge echaphazeni.co.za.

- Min agent fortalte mig, at der skete noget i Egypten, så jeg skulle slappe af i to uger efter turneringen (Cosafa Cup med landsholdet, red.). Jeg fortalte ham, at jeg ikke var klar til at sidde derhjemme og ikke lave noget - jeg ville bare spille fodbold. Et par dage senere fortalte han mig, at der var tilbud, og jeg valgte Cape Town City. Jeg havde tilbud fra store hold, men jeg ville arbejde med legendariske Benni McCarthy, og jeg endte med at vinde et trofæ med ham, hvilket var min allerførste trofæ, siger Gift Links og tilføjer:

- Jeg er taknemmelig for den rolle, som coach Benni spillede i min tid under ham. Han fortalte mig altid, at jeg skal spille hver kamp, som om det er den sidste, jeg nogensinde vil spille.

I AGF har Gift Links hidtil blot spillet fem kampe og scoret et enkelt mål. 

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.