Riddersholm om Viborg-kamp: En opgave vi ved, vi kan løse
2016-01-28 13:42

Peter Christiansen har været i AGF i under en måned som chefscout, og han er ikke for alvor trådt ind i sin nye rolle endnu. Der går en uge eller to mere.

Peter Christiansen forlod for lidt under en måned siden jobbet som sportsdirektør i Randers FC for at vende tilbage til en stilling som chefscout. Denne gang bare i AGF.

Det betyder, at 'PC', som han kaldes, slipper for alt det 'kedelige' papirarbejde. Han skal ikke sidde med budgetter, kontrakter og ferieplanlægning. Og starten i AGF er også ganske blød, hvor han skal viske i sportschef Jens T. Anderssons øre.

Selvfølgelig trækker 'PC' på sit netværk, men som udgangspunkt er januars transfervindue et vindue, hvor han agerer støtte for sportschefen. Forklaringen er selvfølgelig, at transfermøllen allerede var sat igang, da vinduet åbnede for AGF, der onsdag præsenterede Morten 'Duncan' Rasmussen som ny i klubben. Forklaringen er også, at der langtidsplanlægges i AGF, og at 'PC' for alvor først træder ind i sin nye stilling om en uge eller to.

- Man får tilbudt nogle spillere undervejs (i transfervinduet, red.), og der bruger jeg lige nu min tid på at hjælpe. Er det for eksempel en spiller, jeg kender? Min opgave lige nu er at sortere i det, der kommer ind, og så hjælpe Jens (Andersson, red.) i de opgaver, der kan ligge. De fleste ting kan jeg jo godt lave qua mit tidligere virke som sportsdirektør, siger Peter Christiansen til tipsbladet.dk.

Chefscouten fortæller, at han tænker nogenlunde ens med sportschef Jens T. Andersson, og at de to tænker langsigtet. Forstået på den måde, at der eksempelvis altid er to transfervinduer, der hænger sammen. Og hvad betyder det så? Jo, det betyder, at AGF allerede nu har en idé om, hvad der skal ske til sommer. Selvfølgelig med det forbehold, at ting kan ændre sig - specielt også nu, hvor AGF har fået en ny træner ind, der skal vurdere truppen.

Når vinduet så lukker, rykker 'PC' over til sine normale opgaver som chefscout.

- Til sidst i Randers var det 50-50 med administrationsarbejde og fodbold. Nu er min opgave at se fodbold og kampe, siger Peter Christiansen og forklarer:

- Du kan godt være en god spiller og ikke passe ind i måden at spille fodbold på. Og det handler også om vores egen trup. Det at se en spiller træne, betyder meget. Hvordan er hans kropsprog for eksempel? Hvordan arbejder han til træning?

Peter Christiansen fortæller, at AGF har nogle fede ting i støbeskeen, og at han glæder sig over fremtidsperspektiverne. 

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO