AGF's ti mand snubler i vigtigt opgør mod Vendsyssel

AGF måtte nøjes med ét point mod Vendsyssel søndag eftermiddag i et medrivende opgør.

AGF jagter i denne sæson en plads i top seks, men de tanker fik en punktering, da aarhusianerne var en tur i vindblæste Hjørring søndag for at møde Vendsyssel. Her blev det til en underholdende kamp, som endte 2-2.

Til kampen havde David Nielsens mandskab været nødsaget til at stille op med en lidt alternativ bagkæde som følge af skader og karantæner, og derfor var Jens Stage og to Superliga-debutanter i form af Sebastian Hausner og Daniel Thøgersen med i firemandskæden sammen med nyindkøbte Alexander Munksgaard.

De fire havde selvsagt ikke de store relationer til hinanden, og det kan være derfor, at Vendsyssel allerede kom foran i kampen efter 15 sekunder, da Konaté brød igennem AGF-forsvaret og prikkede bolden ind bag Grabara i AGF-målet.

AGF fik dog vendt kampen rundt, og efter blot otte minutter af kampen blev der udlignet, da Kasper Lunding fik scoret sit første Superliga-mål, da han lavede en flot vending foran målet og fik drejet bolden ind på overlegen vis. Han måtte dog se sig slået i kampen om det pæneste mål i kampen.

Det kom nemlig efter 32 minutters spil, da Toutouh fik lagt en halvsvær bold ind til Patrick Mortensen, som egentlig sagtens kunne have været for svær at kontrollere. Sådan var det dog ikke for Mortensen, der i stedet fik vendt bolden ind i kassen på meget akrobatisk manér til 2-1 for AGF.

Herfra lignede det en smal sag for AGF at få sejren, men lige inden pausen fik Adama Guira gult kort, og fem minutter inde i anden halvleg fik den hårdtspillende midtbanespiller endnu et af slagsen, og så var gæsterne reduceret til 10 mand.

Det betød, at Vendsyssel kom en del mere i styring af kampen, og med lidt mindre end et kvarter tilbage af kampen lykkedes det for Kamara at få udlignet, da han pandede et indlæg fra Thorsteinsson i kassen.

Presset fortsatte herefter, men det blev ikke til mere. Derfor må AGF tage til takke med at være på en delt syvendeplads sammen med fire andre. Vendsyssel er derimod på 12. pladsen i deres kamp mod nedrykning.

Næste opgave for Vendsyssel er mod Vejle, mens AGF skal møde OB.