• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Sloth

Agger mindes sin barndom i Brøndby: Følte mig hurtigt hjemme

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Daniel Agger er muligvis en af de bedste og største spillere, der har været i Brøndby, og nu kigger han tilbage på, da han startede i klubben som barn

Af Mikkel Sloth

Da Daniel Agger i 1996 skiftede den lille vestegnsklub Rosenhøj BK ud med storklubben Brøndby, kom han til en klub, der var i sin måske bedste periode nogensinde. Brøndby vandt mesterskabet i 1996 og også de efterfølgende i 1997 og 1998, så det var en klub midt i en stor succestid, der tog imod den unge Agger.

Selv startede Agger dog i lidt mere ydmyge kår. Faktisk gik den senere verdensstjerne ikke engang direkte ind på førsteholdet, da han kom til klubben. I et interview med 3point.dk fortæller Agger, hvilke værdier der var med til at give ham en god start hos de blå-gule, hos hvem han skulle udvikle sig til at blive en sand klublegende.

Læs også:Daniel Agger hylder Klopp: Jeg ville gerne have spillet for ham

- Da jeg kom som en lille knægt, startede jeg på tredjeholdet, men jeg følte mig hurtigt hjemme. Der var nogle voksne, som virkelig forstod, hvad de forskellige knægte havde brug for. Man var åben for alle typer og var dygtige til hurtigt at få os alle integreret. Det er dét, de kan. Brøndby står for dét. Brøndby står for fællesskabet, fortæller nu fodboldpensionerede forsvarsspiller.

Siden gik Daniel Agger som bekendt hen og slog mere end almindeligt igennem på Brøndbys bedste mandskab, som han var med til at sikre klubbens seneste mesterskab i 2005. Det kastede et skifte til storklubben Liverpool af sig, hvor han ligeledes blev en fanfavorit og endda var på blokken i selveste FC Barcelona.

Læs også:6. December: En central person i Brøndbys genrejsning

Agger afviste, og vendte siden hjem til Brøndby, hvor han var i to år indtil sit karrierestop i i 2016. Det blev derudover til 75 kampe for det danske landshold, som han i de sidste år op til sit karrierestop også var anfører for.

Læs også:Fiorentina-dansker: Jeg vil gerne være som Daniel Agger

Læs også:Agger om Klopps Liverpool: Har klart hævet bundniveauet

Læs også:Agger roser van Dijk: Han har ændret hele holdet

Superliga

Mere Superliga

Fokus