Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby-træner overvejer sine ord under kampe: Det kan høres af alle

Det bliver nemmere at høre kritik på tomme stadioner. Dommerchef opfordrer spillere og trænere til at være varsomme, men forventer ikke flere brok-advarsler. Niels Frederiksen fra Brøndby overvejer sine ord.

Når Superligabolden fra torsdag aften ruller igen, bliver det under andre vilkår end normalt.

Lægterne vil være så godt som tomme, da der ikke må komme tilskuere ind på de danske stadioner. De forventningsfulde fodboldfans er henvist til at følge Superligaen fra sofaen, men selv om de fysisk er længere væk, kommer de også en smule tættere på.

Uden opbakningen fra tribunerne kommer der nemlig til at være stille på stadionerne. Dermed bliver det meget tydeligere for spillere, trænere, dommere og tv-seere, hvad der bliver sagt og råbt i løbet af en fodboldkamp.

Spørgsmålet er, om de sædvanligvis talrige dommerfrustrationer fra spillere og trænere i løbet af en kamp fører til en kortregn, fordi dommerne nu ikke kan undgå at høre brokkeriet.

DBU-dommerchef Michael Johansen forventer, at rammerne får særligt trænere til at tænke sig om en ekstra gang, inden ukvemsord ryger ud af munden, men Randers FC-træner Thomas Thomasberg regner ikke med, at han får brug for at lægge en dæmper på sig selv.

Læs også:Brøndby forlænger med Fisker og Tørnes: Gør sæsonen færdig

- Da vi spillede uden tilskuere i marts, kunne jeg da godt høre bagefter, at man kunne høre os mere tydeligt, når vi råbte inde på banen, men jeg tror ikke, der vil være den store forskel i mit ordvalg, hvis jeg er utilfreds med noget under en kamp.

- Jeg synes heller ikke, at jeg kommenterer så meget på kendelser under kampene. Jeg har været lidt efter dommerne efter kampene, når nogle kendelser er blevet diskuteret, siger Thomasberg.

AaB-spilleren Patrick Olsen regner heller ikke med at skulle lave om på sig selv.

- Dommeren får selvfølgelig lidt nemmere ved at høre, at man er frustreret over en situation, og på et fyldt stadion vil han måske have nemmere ved at bære over med det.

- Men dommerne er også indforståede med, at vi spillere lever os ind i kampen, når vi er i gang. Da vi spillede uden tilskuere mod Lyngby før coronapausen, var det i hvert fald ikke noget, jeg tænkte specielt over i forhold til dommeren, siger Patrick Olsen.

Anderledes er tankegangen på den københavnske vestegn. Her vil Brøndby-træner Niels Frederiksen overveje sine verbale ytringer på sidelinjen - også af hensyn til modstanderne.

Læs også:AGF har truppen klar: Teenager kan få Superliga-debut

- Jeg tror, at man både som træner og spiller vil være bevidst om, at det, man siger, trænger igennem og kan høres af alle. Man kommer til at tænke sig om en ekstra gang, kunne jeg forestille mig. Selvfølgelig i forhold til dommerdelen, men også når du har et budskab til en spiller.

- Nu har du en situation, hvor alle andre også kan høre det, du siger til en spiller, og det er måske ikke altid lige hensigtsmæssigt. Modstanderbænken skal ikke høre alt, hvad der bliver sagt. Så jeg vil måske kalde en spiller hen til linjen frem for at råbe det ind, siger Niels Frederiksen.

Thomas Thomasberg forventer, at marginalkendelserne vil blive fordelt mere lige, når der ikke er hjemmefans til at lægge pres på dommerkvartetten.

- Jeg tror, der er et ubevidst pres på dommeren, når et helt stadion pifter ad ham. Jeg er sikker på, at de selv vil sige, at de ikke bliver påvirket af det, men selvfølgelig er der en faktor, hvis der sidder 15.000 og appellerer for noget eller ytrer sig, hver eneste gang der er en kendelse.

- Så tror jeg da, at det er lettere at have en tendens til at vinke i hjemmeholdets retning - det er meget menneskeligt. Nu får vi at se, om det bliver sådan i de kommende måneder, siger Thomasberg.

/ritzau/

Læs også:AGF-spiller fik tilbageslag på værst tænkelige tidspunkt: Pis, nu sker det igen

Læs også:Coronaens efterskælv: AC Horsens mister forkøbsret på lejesvend

Læs også:Optakt: AGF - Randers FC