• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Alt om Brøndby IF: Niels Frederiksen mangler forstærkninger

Tipsbladet.dk ser frem mod foråret i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang Brøndby IF.

Af Kenneth Jensen

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold.

Denne gang Brøndby IF

Transfers:
Ind:
Tobias Børkeeiet (Stabæk)
Mads Hermansen (egne rækker)
Jesper Lindstrøm (egne rækker)
Peter Bjur (egne rækker)
Andreas Bruus (FC Roskilde, lejeaftale udløber)
Filip Blazek (MFK Skalica, lejeaftale udløber)
Michael Tørnes (Vendsyssel FF)
Anis Ben Slimane (AB)
Rezan Corlu (AS Roma)

Ud:
Benedikt Röcker (SV Wehen)
Nikolai Laursen (PSV, lejeaftale udløber)
Benjamin Bellot (kontraktudløb)
Casper Hauervig (HB Køge)
Christian Enemark (Næstved BK)
Rezan Corlu (Lyngby BK, lejeaftale)

Træningskampe:
Albertslund IF - Brøndby IF 0-3
Lech Poznan - Brøndby IF 1-0
Wisla Plock - Brøndby IF 1-1
FC Union Berlin - Brøndby IF 2-1

Bud på idealopstilling (4-3-3): Marvin Schwäbe - Jens Martin Gammelby, Paulus Arajuuri, Hjörtur Hermannsson, Anthony Jung - Dominik Kaiser, Lasse Vigen Christensen, Hany Mukhtar - Simon Hedlund, Kamil Wilczek, Ante Erceg

Status:
Brøndby IF har i skrivende stund kun handlet til den position, som i forvejen er allerbedst besat, nemlig midtbanen. Klubben har hentet norske Tobias Børkeeiet, der er et stort talent, men for Brøndby handler det nu om at få flere spillere til, da man har en forholdsvis tynd trup.

Klubben mangler helt klart en central forsvarsspiller, og det vil også give mening med en dygtig kantspiller eller to. Ellers handler det for Brøndby om at finde formen igen efter en skuffende sæson i 2018/2019.

Og så bliver det spændende at se, hvad den store rokade i ledelsen får at betydning på den lange bane. Klubben har ansat Ole Palmå som administrerende direktør og sagt farvel til Jesper Jørgensen, mens Ebbe Sand er stoppet og er blevet erstattet af Carsten V. Jensen.

Styrker:
Brøndbys midtbane står stærkt, og her har træner Niels Frederiksen virkelig nogle emner at vælge imellem. I en 4-3-3 er der plads til en central midtbane mindre, så spørgsmålet er, om han flytter en spiller som Simon Tibbling ud på kanten og det samme med Hany Mukhtar, der stadig må anses for at være i startopstillingen i Brøndby, når han er helt klar. Han er nemlig ved at komme sig over en skade.

Svagheder:
Der er ud over midtbanen ikke meget bredde i Brøndbys trup, hvor det er en spiller med højre fod, der skal spille venstre back, hvis Anthony Jung er skadet, eller bliver flyttet i midterforsvaret, som det skete i sidste testkamp. Og i midterforsvaret er der tydeligt brug for mindst en tilføjelse, ligesom kanterne også er tyndt besat, hvis BIF skal spille med kantspillere.

Han bliver vigtig:
Kamil Wilczek er en goalgetter, som der ikke er mange af i dansk fodbolds bedste række, og det bliver igen denne sommer polakken, der skal sparke klubben fra den københavnske vestegn mod succes.

Hold øje med:
En spiller som Anton Skipper kan måske ende med at spille en del - især i starten af sæsonen - for lige nu har Brøndby ikke mange centerbacks, fordi Benedikt Röcker er væk, og fordi Joel Kabongo er langtidsskadet. Arajuuri drømmer sig samtidig væk og har derudover kun et halvt år igen af sin aftale med klubben, hvilket kan åbne for, at Skipper får chancen.

Spørgsmålstegnet:
Hvad kommer det til at betyde, at Brøndby IF har fået ny træner? Skal Brøndby spille på en anden måde?

Hvis Niels Frederiksen i højere grad mener, Brøndby skal spille med kanter, skal der gang i et arbejde med truppen, hvor man skal have tilgang af nogle kantspillere. Nuvel, man kan flytte folk som Hedlund ud som wings, men det er ikke optimalt, og det bør være noget, hvor Brøndby ser på mulighederne.

Bud på placering i grundspillet:
3-5

Superligapremiere:
Brøndby IF - Silkeborg IF, søndag den 14. juli kl. 18.00

Statistik fra sæsonen 2018/2019:

Superliga

Mere Superliga

Fokus