• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Alt om Brøndby: Zorniger leder efter det giftige presspil

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk ser frem mod foråret i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang Brøndby IF.

Af Kenneth Jensen

Tipsbladet.dk ser frem mod foråret i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold.

Denne gang Brøndby IF.

Transfers:
Ind:
Simon Hedlund (Union Berlin)
Luke Singh (Toronto FC, lejeaftale)

Ud:
Johan Larsson (Guingamp)
Uffe Bech (Hannover 96, lejeaftale udløbet)
Björn Kopplin (Randers FC)
Magnus Warming (Nykøbing FC, lejeaftale)
Filip Blazek (MFK Skalica, lejeaftale)
Gregers Arndal-Lauritzen (kontrakt ophævet)

Træningskampe:
Brøndby IF - BSF 8-0
Brøndby IF - FC Roskilde 1-3
Brøndby IF - Lokomotiv Tashkent 5-1
Brøndby IF - Pakhtakor Tashkent FK 1-0
Brøndby IF - Pogon Szczenin 3-1

Bud på idealopstilling (4-1-2-1-2): Schwäbe - Gammelby, Arajuuri, Röcker, Jung - Radosevic - Tibbling, Kaiser - Mukhtar - Hedlund, Wilczek

Status:
Klubben fra den københavnske vestegn har brugt vinterpausen på at få vendt og drejet et efteråret, hvor det aldrig blev som håbet spillemæssigt såvel som pointmæssigt. Klubben går ind til foråret som nummer tre i dansk fodbolds bedste række, men der er 14 og 17 point op til de to tophold, så der bør blive kigget mere ned end op, for det bliver yderst svært at hente så mange point på de to tophold. Brøndby er stadig med i pokalturneringen, og det ligner igen i år en mulighed for at vinde en titel - samtidig kan foråret bruges på at bygge op, så man fra næste sæson igen er klar til at true de to hold i toppen af dansk fodbolds bedste række. Vinterpausen er brugt på at sige farvel til anfører Johan Larsson, mens man har hentet offensivspilleren Simon Hedlund ind fra Union Berlin.

Styrker:
Træneren ved, hvad han vil, og Alexander Zorniger har et klart koncept, som der skal spilles efter. Det er krævende, men det er også svært at være modstander mod, når det fungerer. Samtidig har Brøndby en del strenge at spille på. Hvis midtbanen er i topform i foråret, kan den sætte sig på kampe og hold i Superligaen, og den bør kunne være med til at svinge kampe over til Brøndbys fordel i foråret. Det skete ikke helt nok i efteråret.

Svagheder:
Brøndbys presspil har været en styrke under Alexander Zorniger, men i denne sæson har det slet ikke siddet i skabet, og det har blandt andet betydet, at Brøndby er kommet i ubalance for ofte. Klubben lukkede 28 mål ind i efterårets 20 kampe - det var flest af alle hold i top seks - og en del af forklaringen herpå var presspillet. Et bedre presspil, giver også en bedre balance i holdet, når Brøndby ikke har bolden, så holdet vinder bolden længere fremme på banen - og dermed gør afstanden til modstanderens mål kortere - eller tvinger modstanderne til at starte forfra med en opbygning eller sparke den langt og til duel, hvor Brøndby med aggressivitet kan vinde kuglen og sætte angreb i gang.

Han bliver vigtig:
Den første tid i dansk fodbold var svingende for den defensive midtbanespiller Josip Radosevic, men siden har kroaten spillet sig op og er blevet et godt anker på den centrale del af midtbane for Brøndby. Igen i foråret skal han være med til at binde holdet sammen, og så må han også gerne vise mere mod og spille boldene lidt oftere frem i banen, for den del af spillet kan han også. Han er en god og solid klippe, som bør blive bedre fremadrettet.

Hold øje med:
Der er ingen tvivl om, at forsvarsspiller Jens Martin Gammelby kommer under lup. Han var fremragende i Silkeborg IF, men i Brøndby stod han bag svenske Johan Larsson. Larsson er rykket til Frankrig og Guingamp, så nu får Jens Martin Gammelby chancen, og det bliver interessant at se, om han kan vise sig fine form fra Silkeborg-tiden.

Spørgsmålstegnet:
Hvem skal spille ved siden af Kamil Wilczek i Brøndbys angreb? Mikael Uhre har leveret godt i opstarten, klubben har hentet Simon Hedlund, der kan spille fremme, og så er der også både Ante Erceg og Nikolai Laursen, der vil have spilletid. Det ligner en hård kamp om at blive makker til Wilczek. Polakken bør være selvskrevet, når han vender tilbage fra karantæne i tredje runde af forårssæsonen.

Bud på placering i grundspillet:
3-4

Forårspremiere:
FC Nordsjælland - Brøndby IF, søndag klokken 16.00.

Statistik fra sæsonen 2018/2019:

---------------------------

Se masser af fede Europa League-kampe med Tottenham, Arsenal, Leicester og Napoli på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus