Alt om FC København: Mere medgørlige mestre
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Alt om FC København: Mere medgørlige mestre

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang FC København.

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold.

Denne gang FC København.

Transfers:
Ind: Pieros Sotiriou (Apoel), Michael Lüftner (Slavia Prag), Pierre Bengtsson (Mainz 05), Mads Roerslev (egne rækker)

Ud: Ludwig Augustinsson (Werder Bremen), Andreas Cornelius (Atalanta), Julian Kristoffersen (kontraktudløb), Frederik Bay (FC Helsingør), Aboubakar Keita (Halmstads BK, lejeaftale)

Træningskampe:
FC København - Partizan Beograd 2-3
FC København - Sturm Graz 1-1
FC København - FC Krasnordar 

Bud på idealopstilling (4-4-2): Olsen - Ankersen, Lüftner, Johansson, Bengtsson - Falk, Kvist, Matic, Toutouh - Santander, Sotiriou

Placring i seneste sæson: 1

Status:
FC København var en maskine i den seneste sæson, og ingen klubber kunne matche de danske mestre. Ståle Solbakkens guldhold er imidlertid allerede blevet spredt godt og grundigt. Ludwig Augusinsson er stødt til Thomas Delaney i Werder Bremen, mens Andreas Cornelius er taget til Atalanta. Mathias "Zanka" Jørgensen er stadig i klubben, men det er på lånt tid, og han kommer ikke til at spille flere kampe for klubben. Ståle Solbakken har hentet nye og dygtige folk ind, men det er et andet hold end det, der kvaste alle før sommerferien.

Styrker:
Spiller for spiller er FC København på næsten alle pladser et eller to niveauer over konkurrenterne i Superligaen, og det er selvsagt klubbens største styrke - at de ganske enkelt bare er bedre end de andre. Det er naturligvis ikke noget, der er kommet af sig selv, og FCK høster især frugterne af Ståle Solbakkens grundige arbejde gennem mange år. Alt er klart defineret i mesterklubben, og spillerne passer til det system, der spilles. Og så kan man naturligvis heller ikke lukke øjnene for, at FCK har større økonomiske muskler end de øvrige hold, og det udnytter FCK - foruden ved at købe bedre spillere end de andre - ved blandt andet at hente afløsere ind for de spillere, der er på vej videre, i meget god tid. Ofte et helt år før. 

Svagheder:
Ud fra en Superliga-målestok kan man ikke tale om svagheder hos FC København. Man kan derimod spekulere i svagheder frem mod den kommende sæson, og de fleste kan blive enige om, at de danske mestre står lidt svagere i billedet end i seneste sæson. Især defensiven må være lidt mere til at tale med. Umiddelbart er der et stykke fra Ludwig Augustinsson ned til Pierre Bengtsson/Nicolai Boilesen og fra Mathias "Zanka" Jørgensen ned til Michael Lüftner. Om FCK reelt er svagere i defensiven, kan kun tiden dog vise.

Han bliver vigtig:
Det er nu for Federico Santanders vedkommende. Den paraguayanske angriber er blevet bedre og bedre i FC København, men det er nu - i sin tredje sæson - at han skal vise, at han er en klasseangriber, og at løverne kan tjene mange millioner på ham om et års tid. Andreas Cornelius er tilmed væk, så der hviler et tungt pres på Santanders brede skuldre. Federico Santander har været god i momenter - nu skal de momenter bare vare lidt længere. 

Hold øje med:
Når man som 18-årig har en fast plads i FC Københavns Superliga-trup, er det fordi, man er noget særligt. Det er Mads Roerslev, og han skal blive spændende at følge i den kommende sæson. Han får helt sikkert ikke meget spilletid, men der skal nok falde minutter af til ham hist og her. Roerslevs største problem er af naturlige årsager, at han fysisk halter efter.

Spørgsmålstegnet:
Hvor gode er de nye spillere i FC København? Pierre Bengtsson kender de fleste, men Michael Lüftner og Pieros Sotiriou er helt ubeskrevede blade for de fleste danske fodboldfans, og det er markante navne som Mathias "Zanka" Jørgensen og Andreas Cornelius, de skal afløse. Det skal blive spændende at se, hvordan det stiller FC København. 

Bud på placering i grundspillet:
1

Sæsonpremiere: 
FC København - AaB, lørdag den 15. juli klokken 16.00

Statistik fra sæsonen 2016/2017: