• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Anfører: AGF er en sovende kæmpe, og vi har vækket ham en smule

Foto: Jan Christensen/Getty Images

På langt sigt skal AGF være en topklub i Danmark, og det er den så småt på vej mod, mener anfører Pierre Kanstrup.

Af Anders Dehn

Helt i begyndelsen af sæsonen gav Pierre Kanstrup interview til tipsbladet.dk på AGF's træningsanlæg. Han sammenlignede opbygningen af holdet med opførelsen af et nyt klubhus på Fredensvang, som var i fuld gang bag ham.

Stopperen mente, at fundamentet blev lagt i slutningen af sidste sæson, og at det nu gjaldt om at bygge videre på det. Så kunne det godt være, at der gik noget tid, før taget kom på, men det var på vej.

Men fundamentet viste sig ikke at være stærkt nok (på holdet, ikke klubhuset, som snart står færdigt). AGF skuffede i efteråret, fyrede byggeleder/cheftræner Glen Riddersholm og ansatte David Nielsen i stedet.

I dette forår ser holdet så ud til at have skabt en base igen. Det har ikke væltet sig i point, men i stabilitet. To mål imod i syv kampe kan også noget. Så nu hiver Kanstrup byggemetaforen frem igen. Og kombinerer den med AGF-som-sovende-kæmpe-metaforen.

- Jeg føler, vi har fået ham vækket en lille smule. Vi har været for dårlige til top seks, men denne sæson skal bruges til at bygge fundamentet og søjlerne og påbegynde taget, så vi i næste sæson kan komme godt fra start og være med, hvor det er rigtig sjovt. På sigt ser jeg AGF være en topklub i Danmark. Det kommer ikke over natten, og vi skal arbejde på en masse, men jeg kan godt se os få vækket kæmpen, siger anføreren i AGF-podcasten Talehuset.

Kanstrup og co. har fået hæderlige ti point i syv kampe i foråret. Nu venter så seks opgør mod FC Helsingør, Silkeborg IF og Hobro IK i den ene af de to grupper i nedrykningsspillet. Den første af slagsen bliver mod Hobro påskedag.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020