• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Anfører tilbage efter 5 måneder: Jeg var heldig med skader før AGF-tiden

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Niklas Backman har misset 40 kampe på grund af skader, siden han kom til AGF. Det er for mange, mener han, men kan ikke forklare det, for tidligere i karrieren var han forskånet for skader. Nu er han dog tilbage efter fem måneder på sidelinjen og klar til sæsonstart.

Af Anders Dehn

Da Niklas Backman spillede 60 minutter i gårsdagens reserveholdsopgør for AGF, var det første gang i fem måneder, han startede inde i en fodboldkamp. En hovedskade holdt ham ude siden februar.

Backman nåede bare to kampe som nyudnævnt AGF-anfører, før han kom til skade og altså missede næsten hele foråret. Og den slags, skadesperioder, har kendetegnet for meget af hans tid i klubben.

Læs også: Alt om AGF: Holdet står stærkt trods dobbelt profilafsked

I alt har Backman spillet 80 kampe for AGF, siden han kom til Århus i januar 2016. Omvendt har han misset 39 på grund af skader eller sygdom. Men svenskeren har ikke selv en forklaring på, hvorfor han har siddet over i hver tredje AGF-kamp.

- Jeg var ude i en lille tid, da jeg spillede i Sverige, men jeg var rigtig heldig med skader, indtil jeg kom til AGF. Siden har jeg haft mange skadesperioder, så det er rigtig ærgerligt, at jeg ikke har spillet i lang tid. Jeg synes, jeg har gjort det okay, når jeg har spillet, men jeg ville gerne få noget kontinuitet og spille mange kampe. Så tror jeg, det kan blive rigtig godt, siger Niklas Backman til tipsbladet.dk.

- Sådan er fodbold. Det er en del af det. Men jeg tror ikke, at jeg ... Jeg kan ikke sige, at min krop gør, at jeg bliver meget skadet. Jeg har været meget heldig med skader indtil for to-tre år siden.

Den seneste skade skulle dog høre fortiden til nu. Foruden de 60 minutter for reserverne har Backman fået to gange en halv time i træningskampene forud for sæsonen. Hovedskaden mærker han ikke noget til, og han kan godt abstrahere fra frygten for at få en ny, når han er på banen.

- Det er gået rigtig fint. Jeg er også den type, når der er kamp, så tænker jeg ikke så meget. Så giver jeg altid 100 procent, og der har ikke været nogen problemer. Nogle gange kan det være, man skal tænke sig lidt mere om, hvad man gør, men det er bare, sådan jeg er som spiller. Det er også det, der har taget mig dertil, hvor jeg er i dag, så det kommer aldrig til at ændre sig, siger han. 

Niklas Backman føler sig "rimelig klar" til sæsonstarten, men bedømt på træningskampene og reserveopgøret tirsdag får han ikke en af startpladserne. Han medgiver da også, at han måske mangler lidt endnu for at være 100 procent i form. Han har trods alt ikke spillet siden februar.

Men det nærmer sig. Og så hjælper det, at han er fyldt 30.

- Jeg har også trænet med holdet i lang tid, og det har været meget positivt. Jeg kunnet træne fodbold i lang tid, men der er selvfølgelig noget timing i kampe, som jeg skal have, men jeg er også kommet lidt op i årene, så det sidder lidt på rygraden, siger Backman med et grin.

Første Superliga-opgave for AGF i den kommende sæson er mandagens udekamp mod Hobro IK.

Superliga

Mere Superliga

Fokus