Ankersen sikrede AGF et godt udgangspunkt i Aalborg

AGF tog den sjette sejr i træk, da de søndag slog AaB med 0-1 på udebane i det første af to playoff-opgør om potentiel europæisk fodbold. Jakob Ankersen blev matchvinder i første halvleg.

AGF tog søndag en vigtig sejr, da de slog AaB med 0-1 på udebane i det første play-off opgør om potentiel kvalifikation til europæisk fodbold. Jakob Ankersen blev matchvinder i udesejren.

AGF var nærgående allerede efter to minutter. Casper Højer slog et indlæg ind i AaB-feltet, og ved bagerste stolpe kom Jens Stage flyvende. AGF-anføreren nåede dog akkurat ikke frem til indlægget.

Tre minutter senere var Tommy van Weert tæt på at udligne på akrobatisk vis. Den hollandske angriber tæmmede bolden med brystet inde i feltet, og så sendte han et saksespark afsted, som Kamil Grabara lige akkurat kunne afværge med hjælp fra overliggeren.

I resten af af halvlegen fightede begge hold sig frem til mindre chancer, men med ti minutter tilbage fik begge hold store chancer. Først var det Alexander Ammitzbøll, der fik tilkæmpet sig bolden ved AaBs felt, men den unge angribers afslutning prellede af på stolpen.

Umiddelbart efter kørte AaB kontra, og her var Tommy Van Weert ved at få tilkæmpet sig en stor chance, inden en frelsende AGF-fod fik dirigeret aflslutningen til hjørne.

Få minutter inden pausen kom gæsterne i front. AGF kørte en kontra, og så stak Mustafa Amini Jakob Ankersen en bold i dybden. Alene med Jacob Rinne var Ankersen sikkerheden selv, og så kunne AGF gå til pause foran med 0-1

Kort efter pausen fik Casper Højer en stor chance. En hoppende bold faldt ned for backen inde i AaB-feltet, men Højer bragede bolden over AaB-målet.

Tyve minutter efter pausen var AaB nærgående. Kasper Kusk slog et indlæg ind i AGF-feltet, og det indlæg kom Tommy van Weert på. Den hollandske angriber kunne dog ikke dirigere bolden inden for målrammen.

Det var AGF, der var tættest på til sidst, men der blev ikke scoret mere, og dermed sikrede AGF sig et glimrende udgangspunkt inden returopgøret.