• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Anthony Jung var på vej væk i januar: Brøndby blokerede for skifte

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Den tyske venstre back var tæt på at forlade Brøndby IF i januar, men fordi klubben solgte to fra toppen af hierarkiet, blev skiftet væk fra Danmark blokeret, fortæller han.

Af Kenneth Jensen

Brøndby IF skulle bruge foråret på at køre flere unge spillere ind på holdet, og frem til suspenderingen af Superligaen gik det ganske godt med masser af spilletid til Anis Ben Slimane og Morten Frendrup.

De to er kommet ind på holdet, fordi de blå-gule sagde farvel til flere profiler i januar. Hany Mukhtar skiftede til Nashville, mens Dominik Kaiser blev solgt til Hannover. Også kaptajn Kamil Wilcek blev solgt - polakken er skiftet til Göztepe.

Salg af spillere fra toppen af hierarkiet var også årsagen til, at tyske Anthony Jung ikke kom væk. Der var ellers markant interesse fra Bochum, der gerne ville købe venstrebacken i januar, og interessen var også gengældt.

Læs også:Jan Bech Andersen: Det er uvirkelige tider

- Jeg ville gerne, men Brøndby havde allerede ladet min ven Dominik Kaiser skifte til Hannover, og topscorer Kamil Wilczek var skiftet til Tyrkiet. Derfor blev mit skifte blokeret. Det kunne jeg godt forstå fra klubbens synspunkt, siger Anthony Jung til Spox.

Anthony Jung har kontrakt med Brøndby frem til sommeren 2021, men det er muligt, at han allerede forlader de blå-gule til sommer. I hvert fald vil han gerne hjem til Tyskland for at spille. Det kræver, at Brøndby ønsker at sælge. Men i forhold til et muligt sommerskifte er den usikker lige nu på grund af den nuværende coronavirus-pandemi.

- Det er for tidligt at tale om i denne situation. Jeg har stadig et år tilbage af kontrakten, men jeg lytter til det hele. At spille Bundesliga igen vil være en drøm, men jeg kan også forestille mig, at jeg skriver med en ambitiøs klub i 2. Bundesliga. Det tror jeg er realistisk, siger Anthony Jung.

Læs også:Brøndby-spiller om coronapausen: Det er meget kedeligt

Jung er blevet 28 år - han kan ud over venstrebacken også spille i det centrale forsvar, som han har gjort i starten af forårssæsonen i 3F Superligaen.

Tyskeren fortæller i interviewet, at han og familien har det fint i Danmark lige nu, og at de ikke er påvirkede af coronavirus-pandemien, og at de selv holder sig på afstand fra andre, så de er med til at bremse smittespredningen.

Og for at fordrive tiden derhjemme, spiller Jung masser af PlayStation med tidligere holdkammerater - blandt andre Mathew Leckie fra Hertha Berlin. Han holder formen ved lige, blandt andet med en træningscykel derhjemme.

Læs også:Amerikansk målmand: Danmark har håndteret situationen godt

Læs også:Endnu en Superliga-klub sender truppen hjem på sofaen

Læs også:Anthony Jung-agent: Der kommer ikke transfers som de seneste par år

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus