• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Den nye FCK-træner Ariël Jacobs tog sine kampe med belgisk presse. Det er der flere eksempler på, men Jacobs peger også på mediernes fejl.

Af Martin Davidsen og Kim Michelsen

Da Ariël Jacobs blev præsenteret som ny FCK-træner, var det hurtigt fremme, at han ikke havde det bedste forhold til den belgiske presse. Det bekræfter flere journalister også over for Tipsbladet.

En af dem er Bruno Govers fra fodboldmagasinet FOOT, som fortæller, at alting ellers var fint nok i starten, da Ariël Jacobs tiltrådte i Anderlecht for fire et halvt år siden.

- Han var en rigtig gentleman, flydende i fire sprog og udstyret med en stor portion humor. Han var åben og ærlig. Men som årene gik, blev han en mere kynisk og ironisk mand. Udviklingen begyndte for alvor efter det tabte mesterskab i 2009, siger Bruno Govers til Tipsbladet.

- I kritiserer mig altid, kunne han finde på at sige til journalisterne.

- Selv når Anderlecht havde vundet, hvilket de jo gjorde for det meste, fokuserede han på det negative og langede ud efter os.

- Ja, vi vandt, og hvad så? I vil jo garanteret alligevel fokusere på det negative, sagde han.

- Pressekonferencerne kunne udvikle sig til de rene farcer. Når vi spurgte, hvordan han havde tænkt sig at stille holdet op til den næste kamp, kunne Ariël Jacobs finde på at sige: "Vi stiller med 10 markspillere og en keeper." "Det var da et dumt svar," tillod journalisten sig så at sige, hvortil Ariël Jacobs svarede: "Når man stiller et dumt spørgsmål, får man et dumt svar," siger Bruno Govers.

Ariël Jacobs bekræfter, at der var episoder med dårligt forhold til den belgiske presse i tiden som Anderlecht-træner. Han ser dog flere årsager til misforståelserne.

- Det er ganske klart. Det er lidt ligesom i FC København, hvor man starter hver eneste sæson som favorit til mesterskabet. Når pressen har lagt sig fast på det, er der ikke noget at gøre ved det. Det bliver en større og større udfordring, og pressen forsøger at udfordre os. Det giver en masse pres - måske for meget - på klubben, siger Ariël Jacobs til Tipsbladet.

- Det er helt normalt, men det var ikke let at leve med. Anderlecht er også et specielt hold, for det er et tophold, og så ligger det midt i Belgien, som er en smule delt. De flamske hold får en masse sympati fra den flamske presse, mens de franske hold får sympati fra den franske presse, der holder til i Valonien.

- Det er min fornemmelse, at de hold, der ligger midt i mellem får meget lidt sympati og meget modstand. Man er det absolutte mål for alle. Det giver en fornemmelse af meget pres mod både bestyrelsen, ledelsen, trænerstaben og spillerne, siger Ariël Jacobs.

Læs mere: Tipsbladet har undersøgt Ariel Jacobs' forhold til medierne i Anderlecht-tiden, og begivenheder i foråret 2009, som førte til, at træneren kom under pres. Hør også mere om, hvordan den belgiske fodboldkultur er, og læs hvad en Anderlecht-spiller syntes om tiden under Ariël Jacobs. Det står alt sammen i Tipsbladet, som er på gaden i dag.