• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Auri Skarbalius har en stor stjerne i hjemlandet Litauen, og det nationale fodboldforbund følger Brøndby-trænerens udvikling.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Auri Skarbalius satte sig i sidste uge i trænersædet i Brøndby, og han fik dermed sit andet trænerjob i den danske Superliga. Denne gang i en noget større klub end HB Køge, som han førte til Superliga-oprykning i 2009 og 2011. I det hele taget er der meget få trænere fra Litauen, der får chancen udenfor landets grænser. Skarbalius er en undtagelse, og det har de lagt mærke til i Litauen.

- Vi er altid interesserede i, hvordan vores spillere gør det i udlandet. Det samme gælder for trænere, især da vi kun har få, der arbejder i udlandet med klubber på absolut topniveau. Vi mener, at Aurelius' to oprykninger med HB Køge og hans seneste ansættelse viser, at han er på vej i den rigtige retning. Vi har endnu ikke haft lejlighed til at evaluere hans evner som træner, da han har arbejdet i udlandet fra starten af hans nye karriere, siger præsidenten for det litauiske fodboldforbund Liutauras Varanavicius til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: Kan Auri redde Brøndby?

Hos Auri Skarbalius' tidligere arbejdsgiver HB Køge, har man også lagt mærke til, hvor stor en stjerne deres nu tidligere træner er i hjemlandet. Skarbalius spillede 65 landskampe for Litauen, hvilket placerer ham som nummer fire på listen over litauere med flest kampe for nationalmandskabet.

I Skarbalius' godt seks år i Herfølge og HB Køge fandt sportsdirektør Per Rud ud af, at hans træner er en stor kanon i hjemlandet.

- Auri er kæmpestor i Litauen. Meget større end både du og jeg forstår. Når der sker noget i Litauen, ringer journalisterne altid til Auri for at få hans syn på tingene. Han nyder en helt utrolig popularitet i befolkningen derovre, siger Rud.

Derfor ville Auri Skarbalius måske også være en oplagt kandidat til at afløse Raimondas Zutautas, der har forladt posten som landstræner efter en kikset kvalifkation til EM, hvis det da ikke lige var, fordi han har fået job i Brøndby.

- Aurelius var anfører for landsholdet, og det viser, at han var en vigtig del af vore trup. Han er selvfølgelig meget kendt herovre. Vi overvejer alle mulige kandidater, der vil være træner for landsholdet og har visioner for jobbet. Det inkluderer både udenlandske og litauiske trænere, siger Varanavicius.

Aurelius Skarbalius er foreløbig cheftræner i Brøndby frem til nytår, men hans oprindelige aftale som assistenttræner kan blive revet i stykker og erstattet af en permanent cheftræner-kontrakt, hvis han gør det godt med Brøndby i resten af efteråret.