Austin sendte Esbjerg mod bronzemedaljerne i sidste sekund

FC København var bagud med 2-0 ved pausen, men efter to straffesparksscoringer kom gæsterne tilbage i et medrivende opgør mod Esbjerg. Hjemmeholdet tog dog alle tre point til sidst i en kamp, der endte 4-3.

Der var mål, fejl og underholdning for alle pengene, da Esbjerg søndag aften slog FC København med 4-3 i Superligaen. FC København var bagud med to ved pausen, men de kom tilbage, inden Esbjerg sikrede sejren til sidst til sidst.

De bronzejagtende oprykkere fra Esbjerg kom foran efter ni minutters spil.

Nicolaj Thomsen stod for en fejlaflevering på midtbanen, og så var bolden på Esbjerg-fødder. Jacob Lungi Sørensen slog en fremragende stikning i dybden til Adnane Tighadouini, der lagde bolden ind bag vikarierende Frederik Ibsen i FCK-målet.

Det virkede til, at både FC Københavns midtbane og forsvar var gået på sommerferie, og igen efter en halv times spil blev det straffet.

Igen var det en fejaflevering fra Nicolai Thomsen, der resulterede, at Adnan Tighadouini blev sendt i dybden. Kantspilleren tog bolden ned på flot vis og kanonerede bolden i kassen.

Fem minutter efter pausen fik gæsterne dog en mulighed for at komme tilbage. Mohamed Daramy blev stemplet af Rudolph Austin, og så pegede dommeren på pletten.

Robert Skov fik ansvaret for at eksekvere, og det gjorde han lidt usikker vis via stolpen og Jeppe Højbjerg, da han reducerede til 1-2.

Ti minutter senere fik Robert Skov igen chancen, da FC København blev tildelt endnu et straffespark. Denne gang var Superliga-topscoreren dog mere sikker, og da han udlignede til 2-2.

FC København skulle også komme foran efter 74 minutter. Et hjørnespark blev sendt mod bagerste stolpe, hvor målmand Jeppe Højbjerg så meget passiv ud. Det tog Jonas Wind bestik af, da han kunne lægge bolden i kassen til 2-3.

Fem minutter efter kom udligningen dog igen. Joni Kauko sendte en afslutning afsted mod FC København-målet, som Frederik Ibsen fik pareret ind i ryggen af Dennis Vavro, så den hoppede den anden vej igen og ind over stregen til 3-3.

I allersidste sekund fik Esbjerg sikret alle tre point, da Rudolph Austin stangede sejren hjem til Esbjerg med sit mål til 4-3. Med sejren er Esbjerg på tredjepladsen i Superligaen med et point ned til OB.