• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Avis: 100 millioner kroner står og falder med Superligaens afvikling

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Både sportsligt og økonomisk er det meget afgørende, at Superligaen bliver spillet færdigt. Gør den ikke det, risikerer klubberne at miste omkring 100 millioner kroner i TV-penge.

Af Ole Hoffskov

Der er 100 millioner gode grunde til at få afviklet Superligaen, skriver Horsens Folkeblad.

Divisionsforeningen har meldt meget klart ud, at man vil gøre alt for, at de resterende kampe i sæsonen bliver afviklet, og det skyldes naturligvis, at det er vigtigt at finde en dansk mester, tre nedrykkere og de klubber, der skal repræsentere Danmark i Europa i den kommende sæson, men økonomisk er det i høj grad også vigtigt. 

Læs også:Superliga-rettighedshaver: Vi krydser fingre

En afgørende indtægtskilde for danske klubber er TV-pengene, der udbetales i flere rater i løbet af sæsonen, og de falder kun til udbetaling, hvis kampene spilles. Ifølge Horsens Folkeblad er der stadig 100 millioner kroner, der mangler at blive udbetalt.

Beløbet, der udbetales til den enkelte klub, afhænger blandt andet af dens aktuelle placering i ligaen, så topholdene får altid den største bid af kagen, men hele vejen ned gennem rækken er der tale om en vigtig indtægt. 

Læs også:Lalandia i krise: Det er en katastrofe for FC København

De penge går klubberne altså glip af, hvis sæsonen ikke bliver færdigspillet, og derudover skal man huske, at de danske klubber aktuelt mister mange penge for hver runde, fodbolden ligger stille. Det betyder nemlig, at klubberne hverken får entréindtægter eller matchday-indtægter.

Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen har tidligere estimeret, at det koster klubberne 20 millioner kroner for hver runde, der ikke spilles eller afvikles uden tilskuere på lægterne. 

Stort set samtlige klubber har sendt deres medarbejdere hjem med støtte fra regeringens trepartsordning, mens Superligaen er suspenderet. I flere klubber er spillerne dog undtaget.

Læs også:Superliga-boss lover protesterende klubber: Vi vender tilbage med svar

Læs også:Forarger i Italien: Flere Serie A-klubber vil genoptage træningen

Læs også:Johan Larsson om Brøndby-retur: Sportsligt var det ikke, som vi håbede på