• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Avis: FC Midtjylland benyttede agentfinte otte gange på ét år

I 2017 hyrede FC Midtjylland i otte tilfælde spilleres normale agent, skriver Politiken. Den manøvre bruges til at undgå, at spilleren skal betale skat af aflønningen og kan være på kant med loven.

Af Anders Dehn

En agentfinte på kant med loven kan have kostet den danske statskasse millioner af kroner, og i otte tilfælde i 2017 benyttede FC Midtjylland sig af den. Det skriver Politiken i dag på baggrund af agentlister fra DBU.

Her fremgår det, at agenter, der ifølge deres egne udtalelser i pressen, opslag på sociale medier og hjemmesider repræsenterer enkelte spillere, mindst otte gang på samme år blev aflønnet af danske klubber. På den måde skal spilleren ikke betale skat af salæret, hvilket gør tilbuddet fra klubben mere økonomisk attraktivt. Derudover kan klubben opnå en momsfordel, skriver Politiken.

Det er en praksis, som de danske skattemyndigheder arbejder for at udrydde, og som de i dag mødes med Divisionsforeningen for at diskutere. FC Midtjylland afviser dog, at klubben har gjort noget forkert.

- Vi udtaler os ikke om fortrolige personaleforhold, men ønsker at understrege, at vi i FC Midtjylland følger de gældende regler omkring kontrakter og repræsentationsaftaler, lyder det fra sportschef Svend Graversen til Politiken.

Ifølge DBU's egen agentliste brugte danske klubber i alt 27,6 millioner kroner på agenter i 2017.

Superliga

Mere Superliga

Fokus