• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Avis: Helsingør betalte 10 procent af årslejen for at låne FCN's stadion

Avis: Helsingør betalte 10 procent af årslejen for at låne FCN's stadion
Foto: Jan Christensen/Getty Images

Det koster rundt regnet to millioner kroner om året for FC Nordsjælland at leje Right to Dream Park af Furesø Kommune. FC Helsingør betalte 200.000 for at låne stadion til én kamp, skriver Helsingør Dagblad.

Af Anders Dehn

Det kan blive en dyr fornøjelse for de i forvejen økonomiske lilleputter FC Helsingør, hvis de skal blive ved med at leje sig ind på Right to Dream Park i Farum, som de gjorde i den forgangne Superliga-runde. 

Helsingør Dagblad skriver, at oprykkerne betalte 200.000 kroner for at bruge stadion til kampen mod AC Horsens, hvilket svarer til omkring ti procent af den årlige leje, som FC Nordsjælland betaler Furesø Kommune. Og det kan ikke blive ved med at gå i længden.

Læs også: FC Helsingør spiller hjemme i Farum: Vil gerne samle folk op hvor som helst

Direkte adspurgt, hvorvidt FC Helsingør har råd til at spille i Farum langt ind i foråret, svarer administrerende direktør Janus Kyhl: nej. Han vil ikke ind på konkrete beløb, men medgiver:

- Jeg vil sige det sådan, at det ikke har været billigt.

Ifølge Helsingør Dagblad fremgår det af Furesø Kommunes regnskab, at FC Nordsjælland betaler 2,8 millioner kroner for at leje Right to Dream Park. Heraf går én million til det tilhørende hotel, hvorfor stadionlejen altså beløber sig til rundt regnet to millioner.

Ikke overraskende gør FC Helsingør, hvad de kan for at gøre Helsingør Stadion brugbart, også her i tiden med frostvejr. Som direktør Kyhl sagde til tipsbladet.dk i mandags, vender klubben hver en sten i sin søgen på en løsning.

- Vi har kigget på forskellige måder at varmesikre banen. Forskellige mennesker mener, de har en løsning på det. Dem er vi i dialog med. Det skal ikke koste en milliard at varme banen op, så hjælper det ikke noget. Men hvis det giver økonomisk mening, og banen er spilbar, så går vi efter den løsning, sagde Janus Kyhl.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Optakt: OB - AaB
Optakt: OB - AaB

OB og AaB runder året af med en spændende fredagskamp i Superligaen.

Mere Superliga

Fokus