• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Morten Jørgensen

Avis: Nikolai Baden Frederiksen kan blive Danmarks dyreste teenager

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Nordsjælland kan komme til at indkassere en stor millionsum på Nikolai Baden Frederiksen, men det kræver at den unge angriber slår til i Juventus.

Af Morten Jørgensen

I weekenden lavede FC Nordsjælland endnu et af sine imponerende salg, da den blot 18-årige Nikolai Baden blev solgt til den italienske storklub, Juventus.

Ifølge Ekstra Bladet lyder prisen for U18-landsholdsspilleren på omtrent 11,3 millioner kroner, men FC Nordsjælland kan se frem til at få mange flere millioner for den unge angriber.

Læs også: Juventus-skifte ikke det rette for FCN-talent

Kravet er blot, at han griber chancen i Juventus.

Avisen rapporterer, at FC Nordsjælland har fået en række klausuler i kontrakten med Juventus, og potentielt set kan salget komme til at indkassere mellem 37,3 og 44,8 millioner kroner.

Det kan gøre Nikolai Baden Frederiksen til den dyreste teenager i Danmark – en titel, der lige nu tilhører Andreas Poulsen, som FC Midtjylland solgte tidligere på sommeren til Gladbach for omtrent 34 millioner kroner. Han kan dog også vise sig at blive dyrere i form af klausuler.

FC Nordsjællands sportschef, Carsten V. Jensen, vedkender, at klubben har sikret sig en rigtig god aftale for angrebstalentet, der er blevet solgt ud fra en forventning om, at han en dag kunne være blevet topscorer i Superligaen.

- Når vi laver sådan en aftale, så er det også ud fra, hvordan det ville have set ud, hvis han havde slået igennem her og var kommet videre som topscorer i Superligaen. Det har vi selvfølgelig sikret os, siger han til Ekstra Bladet.

Nikolai Baden Frederiksen nåede at spille 10 Superliga-kampe med tre mål til følge for FC Nordsjælland. Nu skal han i stedet forsøge at slå til hos Juventus, hvor han starter på klubbens U23-hold.

Superliga

Mere Superliga

Fokus