Babyhold: FC Nordsjælland blandt de yngste nogensinde
2016-02-29 11:00
Foto: René Schütze/Polfoto

FC Nordsjællands startopstilling i kampen mod Viborg var blandt de yngste i Superliga-historien.

Det var et meget ungt hold, FC Nordsjælland sendte på banen til klubben forårspremiere, der som bekendt endte 1-1 i Viborg søndag eftermiddag. 
 
FC Nordsjælland var uden rutinerede kræfter som Martin Vingaard og Patrick Mtliga, og derfor stillede man til start med en startopstilling med en gennemsnitsalder på bare 22 år og 233 dage. Ramon Rodrigues og Tobias Mikkelsen var de eneste spillere over 24 år blandt de startende elleve, og det unge hold havde to teenagere med fra start. 
 
Det unge hold var den næstyngste startopstilling i denne sæson i hele Superligaen. Kun én gang tidligere i denne sæson er der blevet sendt et yngre hold på banen. Det var pudsigt nok også FC Nordsjælland, der i sidste spillerunde af efteråret havde en startopstilling med en gennemsnitsalder på 22 år og 139 dage. 
 
Desuden havde FCN-holdet kun spillet 465 Superliga-kampe til sammen, hvilket var rundens laveste antal. Det var altså ikke erfaringen, der tyngede Farum-klubben. 
 
På et mere overordnet plan var FC Nordsjællands unge hold også blandt de yngste i ligaen nogensinde. Kigger på man på listen over de yngste startopstillinger i Superligaens historie, kommer søndagens FCN-hold ind på en 15.plads i historien. Det viser tal fra danskfodbold.com.
 
FC Nordsjælland er flittigt repræsenteret på listen over de yngste startopstillinger i Superligaens historie, men selvom man fire gange tidligere har sendt et endnu yngre hold på banen end i søndags, indtager klubben ikke førstepladsen. 
 
Her finder man FC Midtjylland, der i foråret 2010 stillede med en startopstilling, der havde en gennemsnitsalder på 21 år og 254 dage. 
 
FC Nordsjællands træner Kasper Hjulmand sagde inden sæsonen følgende til tipsbladet.dk om den unge trup: 

- Der skal ikke meget til, før at unge spillere får erfaring. Jo tidligere man begynder at spille kampe, desto hurtigere kan man vinde på det. Der er masser af eksempler på klubber, der af nød er begyndt at spille med unge spillere. AaB var på skideren økonomisk og var tæt på at rykke ned, men begyndte at spille med nogle unge gutter og blev dansk mester tre år senere. Man har også set det i Stuttgart og PSV for nylig. Vi gør det som en strategi.

 
Her er listen over de 15 yngste startopstillinger i Superligaens historie:
 
Kilde: danskfodbold.com - DBU's officielle statistikere
SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO