2016-03-16 15:05
Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Mikkel Duelund var FCM's farligste mand i efteråret, men i foråret har han været bænket. Stortalentet lader sig dog ikke slå ud.

Han blev for nylig kåret som årets U19-talent i dansk fodbold, og i efteråret var Mikkel Duelund topscorer for FC Midtjylland med fire mål. Desuden lavede han tre assists. Der er med andre ord masser af potentiale til stede i den 18-årige krop, men det er ikke meget, det har fået lov til at udfolde sig i dette forår, hvor offensivspilleren ikke er startet på banen en eneste gang for FC Midtjylland.

Et faktum, der er kommet bag på mange, og det er heller ikke en rolle, der behager Mikkel Duelund, men han tager situationen med oprejst pande og er indstillet på at kæmpe sig tilbage blandt cheftræner Jess Thorups foretrukne.

- Det er ikke en ønskeposition lige nu, men jeg er klar, når jeg får chancen, og jeg vil gerne understrege, at jeg hverken er sur eller bitter på Thorup. Jeg er sikker på, at Jess stadig tror på mig, og jeg er ikke bekymret for min fremtid eller noget i den stil. Min situation er ikke så god lige nu og her, men jeg arbejder hårdt hver dag, siger Mikkel Duelund til tipsbladet.dk.

Den unge FCM-spiller fik godt en halv time på banen, da mestrene i mandags hentede forårets første sejr hjemme over Hobro, og han håber, at det bliver startskuddet til en god periode for midtjyderne. Et nyt mesterskab er dog næppe realistisk i denne sæson.

- Jeg synes, at top tre er realistisk. FC København skal lave nogle fejl, som jeg umiddelbart har svært ved at se dem lave. De fik handlet godt ind i transfervinduet, og så har de nogle individualister, der kan lidt mere end det sædvanlige, så jeg synes, de ser meget stærke ud, lyder det fra Mikkel Duelund.

Han tror på, at FCM i nærmeste fremtid atter er i stand til at udfordre FC København.

- Det er jeg helt sikker på. Vi havde et rigtig højt niveau i starten af efteråret, men så blev vi ramt af et formdyk, og det kan ske for alle hold. Nu fik vi en vigtig sejr over Hobro, og så skal man ikke glemme vores sejr over Manchester United. Forhåbentlig kan vi tage det med fremadrettet, og så ser jeg, at vi atter kan blande os helt i toppen. VI har kvaliteten til det, fastslår FCM-talentet.

Mikkel Duelund scorede tirsdag to mål for FC Midtjyllands reserver i et opgør mod OB, som endte med en midtjysk sejr på 5-4.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO