Bedst og værst: Brøndby-forsvaret viste igen svaghedstegn

Tipsbladet.dk zoomer ind på Superliga-kampen mellem Esbjerg og Brøndby.

Esbjerg - Brøndby 1-0 (0-0)
1-0 Joni Kauko (61')

Kampens bedste

Esbjerg:
Utallige gange i denne sæson har Esbjerg haft stor gavn af finske Joni Kauko, og igen mod Brøndby var midtbanespilleren meget afgørende. Han dominerede i de fysiske dueller på midtbanen mod Brøndby-spillerne, og som så ofte før kom han med i feltet, hvorfra han fik scoret til 1-0 efter en times spil.

Brøndby:
Først midtvejs i anden halvleg kom Kevin Mensah på banen for Brøndby, men på den korte tid, hvor den hurtige back var på banen, voldte han store problemer for Esbjerg-forsvaret, og han endte med at være den bedste spiller for udeholdet.

Kampens værste

Onsdag aften var det Aymeric Laporte, der forærede bolden til Son Heung-Min, og man skulle næsten tro, at Paulus Arajuuri havde fået inspiration af Manchester City-spilleren. Efter en times spil fik han clearet et indlæg direkte ud i fødderne på Joni Kauko, og det blev straffet prompte. Det var dog ikke Brøndby-spillerens eneste dårlige aktion, for han havde det svært på Blue Water Arena. Også Anthony Jung lavede flere fejl defensivt.

Kampens detalje

25 minutter inde i kampen forsøgte Brøndby at spille sig igennem Esbjerg-forsvaret, og der blev brugt både hæl og tå. Først chippede Simon Tibbling bolden op til Besar Halimi, som med hælen elegant spillede bolden videre til Kamil Wilczek. Brøndby-angriberen tæmmede bolden med låret, men herefter mistede han bolden. Det opspil havde ellers fortjent bedre.