Bedst og værst: Brøndbys Esbjerg-nemesis var igen-igen-igen på pletten

2-1 Dominik Kaiser 37’
3-1 Jacob Lungi Sørensen 71’

Kampens bedste:

Esbjerg:

Som så ofte, når Esbjerg gør det godt, var der i dag tale om en kollektiv indsats, hvilket gør det svært at pege på én person, der var udslagsgivende. Betegnelsen må derfor gå til Adrian Petre, der med sit mål efter 13 minutter gjorde lige præcis det, der var hans job. Det var samtidig tydeligt at målet gav Esbjerg en ekstra tro på tingene efter en ellers dårlig sæsonstart.

Brøndby:

Dominik Kaiser har endegyldigt spillet sig op som den store profil hos Brøndby, måske side om side med Kamil Wilczek. Kaiser var igen på pletten med en stor aktion i form af sit flotte frisparksmål, men desværre for tyskeren på en dag, hvor holdet, modsat Esbjerg, ikke var der kollektivt.

Kampens værste:

Anthony Jung fik en mareridsstart på kampen med to passive situation, der fik tyskeren til at se ekstra uheldig ud, fordi de endte i mål til Esbjerg. Først forsøger Sigurd Rosted og siden Jung at cleare bolden uden held, hvorefter Adrian Petre scorer til 1-0 og få minutter senere kommer Esbjergs Daniel Anyembe over for Jung for nemt til et indlæg, der ender for panden af Joni Kauko, der header den ind til 2-0.

Kampens detalje:

Det er en meget bemærkelsesværdig statistik, Esbjerg har fået opbygget sig mod Brøndby. Sejren var intet mindre end den femte i streg til vestjyderne over vestegnsklubben. Og det var pudsigt, at det netop var Adrian Petre, Joni Kauko og Jacob Lungi Sørensen, der skulle score, for de har udviklet sig mareridsfjenderne for Brøndby. I den seneste sejr var Petre kampens eneste målscorer. I sejren forinden var Kauko den eneste målscorer. Og i sejren før da var Petre minsandten også kampens eneste målscorer - på assist fra Jacob Lungi.