• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Nicklas Grodt Degn

Bedst og værst: Brøndbys Esbjerg-nemesis var igen-igen-igen på pletten

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på Superliga-opgøret mellem Esbjerg fB og Brøndby IF.

Af Nicklas Grodt Degn

Esbjerg fB - Brøndby IF (2-1)

1-0 Adrian Petre 13’
2-0 Joni Kauko 17’
2-1 Dominik Kaiser 37’
3-1 Jacob Lungi Sørensen 71’

Kampens bedste:

Esbjerg:

Læs også:Brøndby-profil: En af de værste præstationer i sæsonen

Som så ofte, når Esbjerg gør det godt, var der i dag tale om en kollektiv indsats, hvilket gør det svært at pege på én person, der var udslagsgivende. Betegnelsen må derfor gå til Adrian Petre, der med sit mål efter 13 minutter gjorde lige præcis det, der var hans job. Det var samtidig tydeligt at målet gav Esbjerg en ekstra tro på tingene efter en ellers dårlig sæsonstart.

Brøndby:

Dominik Kaiser har endegyldigt spillet sig op som den store profil hos Brøndby, måske side om side med Kamil Wilczek. Kaiser var igen på pletten med en stor aktion i form af sit flotte frisparksmål, men desværre for tyskeren på en dag, hvor holdet, modsat Esbjerg, ikke var der kollektivt.

Kampens værste:

Læs også:Esbjerg besejrer Brøndby for femte gang i træk

Anthony Jung fik en mareridsstart på kampen med to passive situation, der fik tyskeren til at se ekstra uheldig ud, fordi de endte i mål til Esbjerg. Først forsøger Sigurd Rosted og siden Jung at cleare bolden uden held, hvorefter Adrian Petre scorer til 1-0 og få minutter senere kommer Esbjergs Daniel Anyembe over for Jung for nemt til et indlæg, der ender for panden af Joni Kauko, der header den ind til 2-0.

Kampens detalje:

Det er en meget bemærkelsesværdig statistik, Esbjerg har fået opbygget sig mod Brøndby. Sejren var intet mindre end den femte i streg til vestjyderne over vestegnsklubben. Og det var pudsigt, at det netop var Adrian Petre, Joni Kauko og Jacob Lungi Sørensen, der skulle score, for de har udviklet sig mareridsfjenderne for Brøndby. I den seneste sejr var Petre kampens eneste målscorer. I sejren forinden var Kauko den eneste målscorer. Og i sejren før da var Petre minsandten også kampens eneste målscorer - på assist fra Jacob Lungi.

Læs også:FCN forsøgte at lokke Maxsø og Marcondes hjem i sommer

Læs også:LIVE: Sådan gik det til, da Esbjerg tog imod Brøndby