• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Bedst og værst: Da plastikmareridtet blev til en gulddrøm

Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret i mesterskabsspillet mellem FC Nordsjælland og FC København.

Af Ole Hoffskov

Tipsbladet.dk på Right to Dream Park

FC Nordsjælland - FC København 0-3 (0-2)

0-1 Viktor Fischer (25.)

0-2 Dame N'Doye (33.)

0-3 Robert Skov (55.)

Kampens bedste:

FC Nordsjælland:
Mohammed Kudus har imponeret stort i de seneste par kampe, og han var også FC Nordsjællands bedste spiller denne anden påskedag. Kudus gentog langt hen ad vejen præstationen fra i Odense, hvilket vil sige, at den 18-årige ghaneser havde mange bolderobringer, viste et flot overblik og var sikker i pasningsspillet. Flere gange bragte Kudus sig også i en god position for FCK's sidste tredjedel, uden det dog kastede noget af sig. Han ligner en spiller, der bliver mange, mange penge værd for FC Nordsjælland én dag. 

FC København:
Dame N'Doye styrede showet i guldduellen mod FC Midtjyllands i torsdags. Denne gang var det senegaleserens makker, der stjal rampelyset. Jonas Wind lå ofte forholdsvis dybt i banen mod FC Nordsjælland, og her viste FCK-angriberen for alvor, hvor eminent en teknik han har. Wind noterede sig for to assists i 3-0-sejren, og det er næsten lige til at komme op at skændes over, hvilken der var flottest. FCK-talentet har for alvor spillet sig varm, og det er helt sikkert også blevet noteret af U21-landstræner Niels Frederiksen, der sad på tribunen denne anden påskedag. 

Kampens værste:
Godsway Donyoh blev skiftet ud efter 66 minutter, og han var rasende. Ghaneseren hverken gav hånd til Jonathan Amon, der afløste ham, cheftræner Flemming Pedersen aller andre. Til gengæld kastede han med både strømper og bensikker, da han satte sig på udskiftningsbænken. Dårlig opførsel af FCN-profilen, der sådan set ikke havde meget at være utilfreds med - udover sig selv. Donyoh var usynlig i det meste af kampen og formåede slet ikke at true FC Københavns defensiv. 

Kampens detalje:
"Kampen spilles på kunstgræs fra unisport.com" stod der på banden lige bag det ene mål, og det kunne FCK'erne så kigge på, mens de tænkte tilbage på de mange triste stunder, holdet har haft på plastikunderlaget i Farum. Seks år uden en sejr var de hårde kendsgerninger for FC København, men denne forårsdag i 2019 vågnede løverne fra plastikmareridtet og vandt på kunstgræsset. Dengang i 2013 var det også i april, Jakob Kehlet var dommer og 3-2-sejren, som blev sikret af Andreas Cornelius, bragte FCK meget tæt på guldet, så på den måde stod det næsten skrevet i stjernerne, at forbandelsen ville blive brudt netop i dag. Og mon ikke, at FCK napper mesterskabet nu? Kan Ståle Solbakkens mandskab først vinde i Farum, må det tage pusten fra FC Midtjylland. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus