• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Bedst og værst: Drama, udvisning og rekord i Odense

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet.dk samler op på den dramatiske skæbnekamp mellem OB og Brøndby i Odense.

Af Martin Davidsen

OB – Brøndby 0-2 (0-1)
0-1Kamil Wilczek (38.)
0-2  Mikael Uhre (73.)

Kampens bedste:
OB:

Bashkim Kadrii var konstant en trussel mod Brøndby-forsvaret, og OB-angriberen spillede sig flere gange frem til gode muligheder foran mål. Samtidig formåede han at stresse Brøndby-defensiven og sætte sine holdkammerater i scene, så OB burde have bragt sig foran længe inden gæsternes første scoring. Kadrii har været en profil for OB gennem hele sæsonen, og lørdagens kamp var ingen undtagelse. 

Brøndby:
Selvom Brøndby gang på gang blev presset, sloges Paulus Arajuuri som en besat i det centrale forsvar. Den finske klippe bremsede mange OB-angreb og kom i vejen med glidende tacklinger og afgørende blokeringer. Han forhindrede således flere potentielle OB-scoringer, og Brøndby skal være glade for den evigt fightende finne.

Kampens værste:
Dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen mistede fuldstændig overblikket i kampen, hvor mange tvivlskendelser skabte en hektisk og ond anden halvleg med frustrationer i begge lejre. Brøndby-spillerne slog flere gange ud efter OB’erne, og med ti minutter tilbage af kampen blev Simon Hedlund udvist efter et koporligt overfald på Janus Drachmann. Det var helt på sin plads, men dommeren burde have dæmpet gemytterne langt tidligere. 

Kampens detalje:
OB har gennem denne sæson oplevet stor tilskuerfrem med mere end 20 procent flere på lægterne i gennemsnit i forhold til sidste sæson. Lørdag kom så det store tilskuerklimaks, idet hele 14.246 publikummer var mødt frem til skæbnekampen. Det var klar sæsonrekord på Fyn og det højeste tilskuertal i 10 år, og både OB’s og Brøndbys fans leverede en levende og fed kulisse til det intense drama nede på grønsværen. Det duftede for alvor af fodbold i Odense.

Superliga

Mere Superliga

Fokus