• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Bedst og værst: FCK er tilbage på tronen i dansk fodbold

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på derbyet i hovedstaden mellem FC København og Brøndby IF.

Af Ole Hoffskov

Tipsbladet.dk i Telia Parken

FC København - Brøndby IF 3-2 (2-1)

0-1 Simon Tibbling (5.)

1-1 Robert Skov (str.) (9.)

2-1 Dame N'Doye (11.)

2-2 Denis Vavro (selvmål) (53.)

3-2 Rasmus Falk (64.)

Kampens bedste:

FC København:
Rasmus Falk endte med at sende guldet til den danske hovedstad, og han blev en helt fortjent dagens mand i skysovs for de danske mestre. Falk spillede med et stort overskud, og flere gange bragte han Brøndby i ubalance med sine hurtige vendinger og dybe løb fra den centrale midtbane. Målet til 3-2 var sådan set bare prikken over i'et for den finurlige FCK'er.

Brøndby IF:
Foråret ser ud til at slutte ganske dårligt for Brøndbys vedkommende i Superliga-regi. Året startede ellers godt - her hentede klubben nemlig Simon Hedlund. Den hurtige svensker har været et rigtig fint indkøb, og han stak igen ud som et positivt indslag i søndagens derby. Simon Hedlund gjorde livet surt for især Denis Vavro, og han stod for assisten til landsmanden Simon Tibbling efter bare fem minutters spil.

Kampens værste:
Denis Vavro startede kampen helt forfærdeligt, og det blev egentlig ikke meget bedre, som den skred frem. FCK-stopperen var kraftigt involveret i Simon Tibblings scoring til 1-0, og han lavede selvmålet til 2-2. Denis Vavro har spillet en stor sæson, men han var rystende usikker denne derby-søndag, hvor han heller ikke havde ret mange skarpe pasninger. Rent faktisk burde Denis Vavros arbejdsdag have været en kort én af slagsen - tidligt i første halvleg skulle FCK-spilleren have været udvist, da han væltede en helt fri Simon Hedlund omkuld. 

Kampens detalje:
Opgørets mest omdiskuterede situation opstod, da Robert Skov scorede på straffespark tidligt i første halvleg. Superligaens topscorer gled i situationen og fik på en måde sparket bolden ind på eget støtteben og videre i nettet. Dermed rørte Robert Skov bolden to gange, hvorfor scoringen burde have været annulleret. Ikke noget, man ofte ser, men til gengæld utroligt, at ikke en eneste fra dommerteamet så det. Værterne valgte ikke at vise målet på storskærmen i Telia Parken efterfølgende - så ved man godt, der er noget galt!

Kampen bød desuden på en rekord i derby-sammenhæng. Begge hold formåede at score inden for de første 11 minutter, og det er første gang i historien, at det er tilfældet.

Og så bød kampen altså på FC Københavns 13. danske mesterskab!

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.