• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Sylvest Mikkelsen

Bedst og værst: FCK spadserede let over AaB

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på onsdagens sene opgør i 3F Superligaen mellem FC København og AaB.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

FC København - AaB 2-0 (2-0)
1-0 Mohammed Daramy (2.)
2-0 Mohammed Daramy (27.)

Læs også:FCK's trøjeauktion er slut: Gaveregn til fanklubben

Kampens bedste

FC København
Det ser ud til, at københavnerne har fået sig en skarp afslutter i Mohammed Daramy, for hold nu op hvor var han sikker, når han fik lov at skyde på mål. Først udviklede et lækkert sammenspil med Jens Stage sig til et hurtigt føringsmål og små 25 minutter senere, tog han sig kærligt af et indlæg fra Varela, da han flugtede bolden ind bag Martin Hansen, der måske burde have gjort mere. Daramy var Energisk, udfordrende og klinisk. Desværre fik han ikke lov at jagte sit hattrck, da en hovedskade tvang ham ud kort inde i anden halvleg

AaB
I en kamp hvor ikke ret mange AaB'ere ramte dagen er det værd at fremhæve Tom Van Weert's aggresivitet og Lucas Andersens lækre bolde i dybden. Selvom der var langt mellem snapsene fra de to, så får lov at dele æren som AaB's mindst ringe onsdag aften i Telia Parken. Patrick Olsen havde bestemt heller ikke en af sine bedste kampe, men han voksede i anden halvleg og et enkelt skud på overliggeren fra frispark var heller ikke helt dumt.

Læs også:Mikkel Kaufmann var klar til at afvise danske bejlere: Aldrig nogensinde

Kampens værste
At Lucas Andersen kan blive fremhævet som en af de bedste spillere, trods han kun fik 45 minutter på banen, fortæller meget om de resterende Aab-spillere. Det var ikke descideret frygteligt, men der manglede energi og kreativetet over hele linjen. Til AaB's forsvar skal nævnes, at de var tvunget til at foretage to udskiftninger inde for de første 25 minutter. Og da Lucas Andersen blev taget ud i pausen, ja så er det måske svært at forvente mere af AaB-spillerne, end vi så. Offensivt blev det bedre efter pausen, men det skyldes måske i virkeligheden, at FCK'erne blev mere passive.

Kampens detalje
Der var lidt sambafodbold over det, da Michael Santos midtvejs i første halvleg to en lang aflevering ned med brystet og i samme bevægelse vippede den forbi sin direkte modspiller med højreskøjten. Patrick Kristensen formåede dog lige præcis at komme imellem og få en fod på bolden, så trækket blev for langt. Detaljen blev dog ikke mindre god af det flotte forsvarsspil. De andre i AaB-forsvaret havde nok forventet, at Santos ville lægge bolden af. 

Læs også:Bedst og værst: Alt fungerede for AGF - intet gjorde for Nordsjælland

Superliga

Mere Superliga

Fokus