Superliga Mads Bye Marboe

Bedst og værst: FCM moste Brøndby efter pausen

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret mellem Brøndby IF og FC Midtjylland.

Af Mads Bye Marboe

Brøndby IF - FC Midtjylland 1-2 (0-0)

Awer Mabil, 0-1 (60’)
Kamil Wilczek, 1-1 (64')
Frank Onyeka, 1-2 (82')

Kampens bedste

Brøndby IF: Anthony Jung

Læs også:Kamil Wilczek er årets spiller i Brøndby IF

Anthony Jung har været rigtig god for Brøndby i indeværende sæson efter en svær sæson i fjor. Tyskeren ligner en, der har fundet sig til rette i Niels Frederiksens 3-5-2-system, og så er det ligemeget, om det er som wingback eller den venstre stopper.

Mod FC Midtjylland spillede han i midterforsvaret til venstre for Andreas Maxsø, og den opgave løste han suverænt. Jung var god i sine defensive aktioner, men han var endnu bedre, når han var involveret i hjemmeholdets opspil. Kan han mon være en permanent løsning i trebackkæden?

FC Midtjylland: Erik Sviatchenko

Erik Sviatchenko er blevet kåret til månedens 3F Superliga-spiller i november, og forsvarsspilleren hvilede ikke ligefrem på laurbærrene mod Brøndby. Sammen med Alexander Scholz udgør han rækkens bedste stopperpar, og Sviatchenko var igen medvirkende til, at FC Midtjylland kunne sejre trods en ikke specielt prangende præstation - i hvert fald ikke inden pausen.

Onyeka viste sig samtidig at blive kampafgørende og fortjener også stor ros for sin præstation.

Læs også:Kaiser er vild med ung midtbanemakker

Kampens værste

Det blev en svær kamp for Kevin Mensah, selvom han før har spillet i venstre side. Han er normalvis garant for at bringe masser af intensitet og hårdt arbejde, og det var ikke anderledes mod midtjyderne. Men derudover var det ikke meget positivt, der kom fra Mensah.

Han ser ud til at have mistet pladsen som højre wingback til Johan Larsson, og han skal måske til at krydse fingre for, at svenskeren ikke får forlænget sin aftale med klubben, hvis han atter vil spille i højresiden.

Kampens detalje

Frank Onyeka er kendt for at være en hårdtarbejdende midtbanespiller, men i forbindelse med FC Midtjyllands første scoring viste nigerianeren, at hans evner på kuglen også er ganske fornuftige. Onyeka spillede Sory Kaba fri med en skærende aflevering, og så kunne angriberen lægge op til Awer Mabils scoring.

Læs også:FCM-stopper hylder Brøndbys angriberduo

Læs også:Steinlein om Brøndby-økonomi: Man skal passe på med sine udmeldinger

Læs også:Rosted udpeger nøglen til sejr