• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Michael Christiansen & Victor Risager

Bedst og værst: Fem mål og rødt kort i medrivende brag i Aalborg

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på kampen mellem AaB og Brøndby IF.

Af Michael Christiansen & Victor Risager

AaB - Brøndby IF 3-2 (0-0)
Tom van Weert, 1-0 (53')
Tom van Weert, 2-0 (56')
Samuel Mraz, 2-1 (57')
Anthony Jung, 2-2 (63')
Lucas Andersen på straffespark, 3-2 (77')

Kampens bedste
AaB
På en aften med mange gode AaB’ere gjorde Tom van Weert en stor forskel for nordjyderne. De to hurtige mål i anden halvleg sendte hjemmeholdet på sejrskurs, og selvom han ikke blev matchvinder, var det alligevel en rigtig god arbejdsdag for den 29-årige hollandske angriber. Han arbejdede godt i hele opgøret.

Brøndby IF
Anthony Jung er blevet rykket ned i Brøndby IF’s tremandsforsvar, og det har været en succes. Den tyske forsvarsspiller leverede endnu en solid indsats mod AaB med et par clearinger og nogle gode afleveringer. Og så kom han for anden spillerunde i træk på måltavlen.

Kampens værste
Jores Okore var tilbage i AaB’s startopstilling, men han var ikke den forstærkning, nordjyderne kunne have håbet på. Forsvarsspilleren virkede usikker og rusten, og allerede i kampens første minut forærede han en stor chance væk til Brøndby IF. Han gav endnu en chance væk lidt senere. Jores Okore spillede sig dog lidt op, men han var det svageste led i værternes defensiv. 

Kampens detalje
Der opstod lidt forvirring, da Patrick Olsen scorede i slutningen af første halvleg. AaB-profilen var flere meter offside, da han modtog bolden og på flotteste vis chippede bolden over Marvin Schwäbe i mål. Der blev dog ikke fløjtet for offside til at starte med, og Patrick Olsen nåede at juble over scoringen. Men efter lidt tid blev scoringen dog retmæssigt annulleret for offside af dommeren. Det var en mystisk episode og en smuk afslutning af Patrick Olsen, men det endte altså ikke i et mål.

Anden halvleg var også 45 enormt detaljerige minutter. Efter at ingen af holdene kunne få sendt bolden i mål i løbet af kampens første 45 minutter, blev der scoret hele fire mål mellem det 53. og 63. minut. Det sluttede også med fem mål, da Lucas Andersen scorede sejrsmålet på straffespark i det 77. minut. I slutminutterne blev Brøndbys assistenttræner Martin Retov endda også udvist. Det var en vild og målrig halvleg. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus