• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kristian Bjerggaard

Bedst og værst: Gassen gik af ballonen i Lars Olsens Esbjerg-debut

Foto: Getty Images

Hvem var bedst og værst i opgøret mellem Esbjerg og AC Horsens?

Af Kristian Bjerggaard

Esbjerg- AC Horsens 1-1 (1-1)

1-0 Yuri Yakovenko 1'
1-1 Louka Prip 40'

Læs også:Avis: FC Midtjylland henter angrebsprofil

Kampens bedste:
Esbjerg:
Joni Kauko havde fantastisk første sæson i Esbjerg, efter han skiftede fra Randers FC. Med adskillige scoringer havde han stor andel i Esbjergs flotte bronzemedaljer. I denne sæson har han og Esbjerg haft sværere ved at finde vej til netmaskerne. I kampen mod AC Horsens var Joni Kauko til gengæld en af Esbjergs farligste spillere. Han startede kampen med en fornem assist til Yakovenkos 1-0-scoring, og han havde et par andre fine tilbud, der dog ikke kastede scoringer af sig. Rodolph Austin var også en kandidat. Han reddede Esbjerg flere gange i defensiven med et hav af vundne hovedstødsdueller. 

AC Horsens: Louka Prip har givet AC Horsens en farlig offensiv spiller, som de ofte har savnet. Han er god til at komme i farlige siuationer, og så har han vist, at han har et fantastisk spark. Ayo Okasun spillede også en glimrende kamp. Han var fysisk overlegen, og han var ofte også giftig på Horsens' mange dødbolde. 

Læs også:Optakt: FC København - SønderjyskE

Kampens værste:

Matej Delac er blevet bænket i denne sæson til fordel for Michael Lansing i AC Horsens' mål. Lansing fik rødt kort i sidste runde, og derfor var kroaten mellem stængerne. Han måtte allerede hive bolden ud af sit eget net i kampens første minut. Bosnieren så ikke alt godt ud. Han lagde sig for hurigt ned i målet på et fladt indlæg, og så kom Yakovenko først på bolden, der få øjeblikke lå i nettet. Han viste også usikkerhed på et par dødbolde. 

Kampens detalje:
AC Horsens har fundet sig en fantastisk skytte i Louka Prip. I sidste weekend scorede han et fantastisk mål mod Lyngby, og han gentog stykket i Esbjerg her til aften. Uden den store tøven drejede han flot bolden i mål fra cirka 25 meters afstand. Et flot mål, der gav AC Horsens tro på sejren kort inden pausen. I den anden ende var Jannik Pohl endnu en gang helt usynlig i AC Horsens' offensiv. 

Læs også:Superliga-spørgsmål: Hvad kan Brøndby uden Kamil Wilczek?

Læs også:Carlsen: Straffespark og kortfarver

Læs også:FCK: Vi skal hurtigere identificere interessante spillere i Skandinavien