• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mads Bye Marboe

Bedst og værst: Hammershøy-Mistrati meldte sig ind i Superligaen i målrig deler

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret mellem Randers FC og AaB.

Af Mads Bye Marboe

Randers FC - AaB 3-3 (2-1)

0-1 Mikkel Kaufmann (2’)
1-1 Vito Hammershøy-Mistrati (8')
2-1 Mathias Nielsen (21')
2-2 Magnus Christensen (62')
3-2 Alhaji Kamara (68')
3-3 Mikkel Kaufmann (74')

Kampens bedste:

Randers FC: Vito Hammershøy-Mistrati

Læs også:Randers FC forlænger med midtbanebaneprofil

Vito Hammershøy-Mistrati var fast mand for Randers FC i de første kampe af 3F Superligaen anno 2019/20, men midtbanespilleren røg siden på bænken til fordel for André Rømer. Mod AaB var Rømer dog på tribunen grundet karantæne, og Hammershøy-Mistrati imponerede i fraværet af holdkammeraten.

Han havde flere sublime detaljer og var medvirkende til, at Randers viste et fornuftigt niveau med bolden. Hammershøy-Mistrati markerede sig samtidig med en flot scoring og et mindst lige så flot oplæg til Alhaji Kamaras 3-2-scoring. 

AaB: Lucas Andersen

Det er ikke forkert at bruge ordet "enmandshær" om Lucas Andersen. Kamp efter kamp viser han klassen for AaB, og mod Randers var det atter Andersen, som holdt nordjyderne inde i kampen. Med flere flotte afleveringer, gode udfordringer og et suverænt frispark, som førte til AaB's udlignende scoring, gjorde Lucas Andersen sig fortjent til titlen som bedste AaB'er i fredagens målrige opgør.

Læs også:Superliga-spørgsmål: Kan FCK afværge en midtjysk guldmarch?

Mikkel Kaufmann skal til gengæld også nævnes i denne sammenhæng. Angriberen stod det rigtige sted på det rette tidspunkt, og det resulterede i to scoringer for unge Kaufmann.

Kampens værste:

Det var ikke til at se, at Iver Fossum er blevet udtaget til Norges landshold og dets kommende kampe mod Færøerne og Malta. Midtbanespilleren leverede især inden pausen en ringe indsats med adskillige boldtab og dårlige beslutninger. Efter pausen blev det bedre for Fossum, og han blev noteret for assisten til 3-3-scoringen, men overordnet set var det bestemt ikke nogen prangende præstation.

Kampens detalje:

Det er sjældent, at målmænd er direkte involveret i mål for eget hold, men Randers-keeper Jonas Dakir var ikke langt fra at blive det mod AaB. Dakir greb et AaB-hjørnespark og fik hurtigt sparket bolden af sted mod Frederik Lauenborg, som slap alene igennem med Jacob Rinne. Midtbanespilleren kunne dog ikke passere AaB-målmanden.

Læs også:AaB-profil tilbage på landsholdet: Var sikker på, jeg ville blive udtaget igen

Læs også:Superligaens topscorer kåret til Månedens Spiller

Læs også:Kommende AaB-sportschef får ingen indflydelse på næste transfervindue

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakkens mandskab med en sejr.