• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Sylvester Guldberg Røn

Bedst og værst: Københavnere på tidlig sommerferie i Esbjerg

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer her ind på det medrivende opgør mellem Esbjerg fB og FC København.

Af Sylvester Guldberg Røn

Esbjerg fB – FC København 4-3 (2-0)
1-0 Adnane Tighadouini (9.)
2-0 Adnane Tighadouini (30.)
2-1 Robert Skov str. (50.)
2-2 Robert Skov str. (62.)
2-3 Jonas Wind (74.)
3-3 Joni Kauko (79.)
4-3 Rudolph Austin (93.)

Kampens bedste:

Esbjerg fB: 
Esbjerg startede med en helt ny angrebstrio og uden FC København-ejede Carlo Holse. Ham savnede de dog ikke i første halvleg, hvor Adnane Tighadouini var knivskarp. Den marrokanske offensivspiller lavede to flotte mål i første halvleg, hvor især det andet mål var forrygende sparket ind. Jacob Lungi Sørensen spillede ligeledes en fin kamp på vestjydernes midtbane. 

FC København: 
Selvom Robert Skov ikke spillede en af sine bedste kampe i FC København-trøjen, så var han overordentlig kampafgørende. Det er stadig uvist, om han bliver noteret for det første mål på straffespark, men ikke desto mindre var han usvigelig sikker på sit andet forsøg. Desuden bidrog indskiftede Jonas Wind med en fremragende energi og også et mål. 

Kampens værste:
Det er uvist, om Esbjerg er den foretrukne feriedestination i København, men det virkede som om, at gæsternes forsvar og dele af midtbanen var gået på sommerferie i de første 45 minutter. Esbjerg spillede med største lethed bolden ned bag forsvaret, mens Nicolai Thomsen satte begge hjemmeholdets mål i gang med en fejlaflevering. Thomsen blev skiftet ud i pausen. 

Kampens detalje:
Jacob Lungis assist til kampens første mål var en rigtig lækkerbisken, hvor han tog fusen på et noget vaklende FCK-forsvar. Desuden skal det selvfølgelig nævnes, at Robert Skov skrev sig ind i historiebøgerne. Det er endnu uvist, om det første mål bliver tilskrevet Robert Skov, men hvis man antager, at det kun er et mål, der bliver tilskrevet Skov, så har han tangeret Ebbe Sands rekord for flest mål i en enkelt Superliga-sæson. Robert Skov har simpelthen været imponerende i år.

Superliga

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.