• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Nicklas Grodt Degn

Bedst og værst: Kusk fik sin revanche i flot Aalborg-fejring

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret mellem AaB og FC København.

Af Nicklas Grodt Degn

AaB - FC København 1-0 (1-0)

1-0 Kasper Kusk 18’

Kampens bedste

AaB

Prisen går til Kasper Kusk, der fik den perfekte genoprejsning efter en dårlig sæsonstart og ditto ophold i netop FCK, hvor han spillede fra 2015 og indtil i januar, hvor han vendte retur til Aalborg. Kusk har givet svar på tiltale de seneste kampe og krydrede det mod FCK med hans første mål i denne sæson - og et vigtigt et af slagsen. Målet var dog langt fra hans eneste gode aktion, for Kusk var en konstant trussel for FCK med sine konstante ryk ind i banen fra sin position på højrekanten.

Hæderen kunne også endnu engang være gået til Lucas Andersen, der nok engang strålede, men kreatøren manglede lige det allersidste for at krone en helt igennem fantastisk indsats - som da han efter 38 minutter tager en fantastisk dribletur fra tæt på midtercirklen og hele vejen ned til FCK-feltet for derefter at sende sin afslutning på stolpen.

FC København

Rasmus Falk var en sand dynamo på FCK-midtbanen og var god i presset ligesom langt det meste af FCK’s spil fremad banen kom gennem Falk, når FCK blev farlige. Igen godt samspil med Zeca på midtbanen.

Kampens værste

Pieros Sotiriou kom ikke selv frem til meget, men når bolden landede for hans fødder var cypriotens beslutninger oftes for dårlige til sidst. Som da han tager et flot dybdeløb efter 70 minutter, får bolden i en perfekt position helt fri, men slet ikke rammer førteberøringen, hvorefter chancen løber ud i sandet. Angrebsmakkeren Santos kom heller ikke til meget, men når han gjorde var som regel fordi han selv fightede sig til det.

Kampens detalje

AaB havde hele dagen lagt op til en Aalborg-fejring og valgt at markere hjemmekampen som 20 års jubilæet for mesterskabet i 1999. En fejring, der fik de perfekte omstændigheder at spillet på banen og resultatet. Begivenheden bød på et gensyn med flere Superliga-koryfæer, som AaB lykkedes at samle på stadion, lige fra Frank Strandli til Hans Backe, der stod i spidsen for AaB dengang i 1999 og senere tog til netop dagens modstander fra FCK og vandt endnu flere mesterskaber.