• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Bedst og værst: Lyngbys Gytkjær legede med AaB-forsvaret

Foto: Getty Images

Lyngby er tilbage i Superligaen med en 2-0-sejr over AaB. Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret her.

Af Oliver Okstrøm

Lyngby Boldklub - AaB 2-0 (1-0)
1-0 Frederik Gytkjær (36.)
2-0 Frederik Gytkjær (48.)

Kampens bedste:

Lyngby Boldklub:
Der var mange om buddet i Lyngby, hvor spillerne gerne ville vise sig frem efter et år væk fra landets bedste række. I første halvleg havde Andre Riel et par lækre præstationer, som dog ikke udmøntede sig i mål. Det kunne Frederik Gytkjær derimod, og med to kasser, hvoraf nummer to var af høj elegance, så bliver han svær at overgå. Dog var målmand Thomas Mikkelsen vigtig i de perioder, hvor AaB havde overtaget med fine redninger.

AaB:
Det gik en del op og ned for AaB i kampen, og når det gik ned, så var der ingen, som udmærkede sig, men da der var medvind, så var Lucas Andersen manden, som løftede AaB. Det var blandt andet med giftige driblinger og fine forsøg. Dog skal det nævnes, at han var skyld i Lyngbys første mål, da han lavede en blanding af en dårlig aflevering og en clearing. Ikke desto mindre var der ingen over ham i kampen, hvor AaB manglede spillere, der kunne gå forrest og tage lederskab.

Kampens værste:
Der er rigtig mange fra AaB, som kandiderer til at være kampens ringeste spiller. Blandt andet kunne mange pege på Mathias Ross Jensen, som faldt på bagdelen over en lille finte fra Frederik Gytkjær ved 2-0-målet. Men når man har en kamp, hvor det ikke lige kører, så er det en spiller som Kasper Kusk, som man gerne ser bidrage med et eller andet. Det var dog meget lidt, som man så til ham udover et par hjørnespark, og han blev helt fortjent pillet ud efter 68 minutters spil efter en yderst anonym kamp af offensivprofilen. Ganske enkelt ikke bestået.

Kampens detalje:
Der var stor stil over Lyngbys anden scoring i kampen, hvor Frederik Gytkjær på nærmest Messi'sk vis fik taget en dejlig dribling forbi sin direkte oppasser i feltet, hvor vedkommende samtidig faldt bagover efter en finte - og så scorede han sikkert til 2-0. Dermed fik Lyngby sat en fed streg under, at de er tilbage i Superligaen. 

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus