• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Bedst og værst: Masser af landsholdsklasse på Vestegnen

Bedst og værst: Masser af landsholdsklasse på Vestegnen
Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Tipsbladet.dk zoomer ind på det københavnske derby mellem Brøndby IF og FC København.

Af Ole Hoffskov

Tipsbladet.dk på Brøndby Stadion

Brøndby IF - FC København 1-1 (0-1)

0-1 Andrija Pavlovic (45.)

1-1 Andrew Hjulsager (57.)

Kampens bedste:

Brøndby IF:
Brøndby har i denne sæson en gave, der bliver ved med at give. Der har været masser af snak om Andrew Hjulsagers genfødsel under Alexander Zorniger, men noget kunne tyde på, at fødslen stadig er i gang. Brøndby-spilleren bliver ved med at præstere på et højt niveau, og søndag gjorde han det også mod de forsvarende mestre og Danmarks dyreste fodboldspillere. Scorede et klassemål til 1-1 og var konstant en trussel. Landstræner Åge Hareide kan roligt kode hans nummer ind på telefonen - han skal nok få brug for det på et tidspunkt, hvis det her fortsætter.

FC København:
Peter Ankersen ligner efterhånden en spiller, man roligt tør overlade højre side på det danske landshold til. Mod Brøndby var backen fremragende i størstedelen af kampen, og han noterede sig for en fornem assist til Andrija Pavlovic. Ankersen har ofte været en alt-eller-intet-spiller, men i denne sæson har der været tendenser til, at han er blevet mere stabil. Det er et lovende tegn fra højrebacken, der på sine gode dage er Superligaens klart bedste på sin position.

Kampens værste:
Federico Santander skaffede i midtugen FC København op mod 200 millioner kroner, da han sikrede løverne deltagelse i Champions League-gruppespillet med sin scoring på Cypern, men denne søndag var angriberen ikke mange håndører værd. Det startede, da han på sløjeste vis misbrugte en friløber tidligt i kampen, og han formåede aldrig rigtig at spille sig op, inden han blev flået ud i anden halvleg. Måske Santander er påvirket af sin Superliga-måltørke?

Kampens detalje:
Rammerne omkring et københavnsk derby er altid en smuk detalje i sig selv, og denne gang blev der tilført noget meget lækkert og tiltrængt krydderi i form af det faktum, at kampen IGEN var en decideret topkamp. Det har ikke været tilfældet i flere år, når Brøndby og FCK har krydset klinger. Det var næsten til at blive helt nostalgisk af.