• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Bedst og værst: OB savnede Kadrii mod FC Midtjylland

Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret mellem FC Midtjylland og OB.

Af Victor Risager

FC Midtjylland - OB 2-0 (1-0)
Jakob Poulsen, straffe 1-0 (28')
Frank Onyeka, 2-0 (54')

Kampens bedste:
FC Midtjylland
Det var en klassisk FC Midtjylland-sejr, hvor der især i forsvaret var flere gode præstationer. En af dem leverede Alexander Scholz, der er blevet en stor profil hos midtjyderne. Han er først og fremmest bundsolid defensivt, men giver også noget offensivt med sine løb fremad banen.

En anden, der kan fremhæves, er den polske back Rafal Kurzawa. Han ligger i den grad pres på Marc Dal Hende med endnu en god præstation, og wingbacken krydrede en stærk indsats med et flot oplæg til 2-0-målet. 

OB
Hos de fynske gæster var der ikke mange imponerende præstationer, men midtbanegeneralen Janus Drachmann kan alligevel være sin indsats bekendt. Han leverede en arbejdsom indsats, mens han styrede OB-midtbanen godt. Også målmand Sten Grytebust leverede flere imponerende redninger, og uden ham havde fynboerne tabt endnu større. 

Kampens værste:
OB kan ikke være tilfreds med deres præstation i opgøret mod FC Midtjylland, og det var tydeligt, at fynboerne manglede Bashkim Kadrii, der sad over med karantæne. Kadriis afløser, Nicklas Helenius, leverede langt fra en god kamp, før han desværre måtte forlade banen kort før tid med en skade, og A.K. Jacobsen var heller ikke imponerende. Det var minimalt, hvad OB kom frem til i opgøret, og de skal håbe på, at de ikke må undvære Kadrii mange flere gange. 

Kampens detalje:
Det var ikke de tydelige detaljer i opgøret, men det er alligevel værd at notere sig, at FC Midtjylland har tilføjet en ekstra detalje til deres i forvejen frygtindgydende hjørnespark. Mens det som regel kun er Jakob Poulsen, der stiller sig klar til at sparke hjørnesparkene, gjorde Rafal Kurzawa ham selskab til langt de fleste i dagens opgør. Det tvang OB til at sende en mand ud for at dække op for et eventuelt kort spark.

Det blev desuden til Superliga-debut for FC Midtjyllands brasilianske angriber Junior Brumado, da han erstattede Mayron George med et kvarters spil igen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus