• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Sloth

Bedst og værst: Skovs rekord-mål tog fokus trods nederlag i mesterskabsfesten

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på Superliga-kampen mellem FC København og FC Nordsjælland, hvor hjemmeholdets Robert Skov for alvor skrev sig ind i historiebøgerne

Af Mikkel Sloth

FC København – FC Nordsjællan 1-3 (0-1):
0-1 Mohammed Kudus (43’)
1-1 Robert Skov (60’)
1-2 Andreas Skov Olsen (72’)
1-3 Ibrahim Sadiq (90+2')

Kampens bedste:
FC København:
Når man slår rekorden for flest mål på en Superliga-sæson, er man selvskrevet til at blive fremhævet. Med sit mål til 1-1, der var det 29. i sæsonen, er han nu alene med rekorden foran Ebbe Sand, og Skov viste i den grad også iver efter at sætte sig alene på topscorer-tronen. Han skød næsten hver gang, han kom i nærheden af målet, og var som altid med i mange af FC Københavns offensive aktioner. En helt igennem imponerende bedrift af Robert Skov, der sætter en rekord, der bliver ualmindeligt svær at slå.

FC Nordsjælland:
Det kan se ud som om, der bare er valgt den nemme løsning, når der fremhæves to målscorere. Men unge Mohammed Kudus fortsætter bare med at imponere på FC Nordsjællands midtbane, og den kun 18-årige ghaneser var udover sit mål til 1-0 en konstant og stensikker spilstation i FC Nordsjællands opbyggende spil. Med både et mål og en assist spillede Andreas Skov Olsen endnu engang også en stor rolle på det unge mandskab.

Kampens værste:
Det var alt for voldsomt, da Carlos Zeca i første halvleg gik ind i en tackling med begge ben strakt og knopperne forrest. Dommer Michael Johansen vurderede det ikke værdigt til et gult kort, men havde han set en gentagelse af situationen, havde den grove tackling nok også givet anledning til et kort af en anden farve til FC Københavns anfører.

Kampens detalje:
William Kvist har ikke haft den store rolle på banen på FC København i denne sæson, og startede som vanligt på bænken i dagens kamp. Men få minutter før tid blev han skiftet ind til sin sidste professionelle kamp for hjerteklubben, og han blev fortjent hyldet med af fansene i Telia Parken. En mindeværdig afslutning på en gloværdif karriere for William Kvist, der står skrevet ind som en af de største legender i FC Københavns historie.

Superliga

Mere Superliga

Fokus