Bedst og værst: Skræmmende ringe af sørgelige Silkeborg

Tipsbladet.dk zoomer ind på Superliga-opgøret mellem FC København og Silkeborg IF.

4-1 Ronnie Schwartz (56.)
4-2 Ronnie Schwartz (69.)

Kampens bedste
FC København:
Det var ikke, fordi der var det store behov for at folde sig helt ud for FCK-spillerne. Det skræmmende er, at de kun behøvede at spille på 90 procent i første halvleg for at være markant bedre end Silkeborg, og det førte altså til en pauseføring på 4-0. Derfor spillede hele FCK-holdet også en god første halvleg, mens man i anden halvleg slappede af. Måske forståeligt nok, da man har kamp igen på torsdag og trods alt var stort foran efter de første 45 minutter.

Kaptajn Carlos Zeca får fidusbamsen i dag - han både scorede og leverede en ny fremragende præstation centralt på midtbanen, hvor han ledte og fordelte og vandt bolde.

Silkeborg IF:
Ronnie Schwartz er Silkeborgs bedste spiller, og angriberen kom igen på tavlen for SIF, da han to gange i anden halvleg reducerede for SIF-holdet. Begge gange efter fine oplæg fra Svenn Crone. Han missede en mulighed i første halvleg, men ellers viste Schwartz, at han er træfsikker, når han får chancen.

Kampens værste
Der var mange dårlige præstationer i kampen, og de dårlige præstationer var primært af spillere i røde trøjer. Silkeborg IF var simpelthen elendige i første halvleg af opgøret mod FCK - det var decideret skræmmende at se på - og der var for bundproppen absolut intet at glæde sig over for. Intet positivt at tage med videre for Kent Nielsens hold, der trods et par reduceringer i anden halvleg ikke kan bruge det til noget. Det er kun point, der nu tæller nu. Holdet ligger sidst i Superligaen som en død sild på sikker kurs mod NordicBet Ligaen. 11 kampe og nul sejre har holdet.

Derfor er kampens værste en kollektiv pris, der går til alle de spillere fra SIF-holdet, der var på banen i første halvleg mod FCK. Det var simpelthen så dårligt og ikke Superligaen værdigt.

Rafael Romo, Svenn Crone, Frederik Alves Ibsen, Jeppe Spliid Gertsen, Anders Hagelskjær, Nicolai Vallys, Filip Lesniak, Mathias Hebo Rasmussen, Mads Emil Madsen, Jeppe Okkels, Ronnie Schwartz.

Lidt ris skal der også lyde til FC København, der tabte anden halvleg med 0-2 og ikke viste meget kvalitet. Men det hører som nævnt med til historien, at holdet var foran 4-0 og havde råd til at slappe lidt af.

Kampens detalje
To gange i anden halvleg slog Silkeborgs Svenn Crone bolde i feltet, som Ronnie Schwartz scorede på. Det er en offensiv formel, som tidligere har fungeret, for det var også sådan, SIF-holdet lavede flere mål i foråret, hvor man rykkede op i dansk fodbolds bedste række. Men hvad nytter det, når man har lukket fire mål ind i første halvleg?