Bedst og værst: Velsmurt AGF-maskine buldrer videre

Tipsbladet.dk zoomer her ind på AGF's 0-1 sejr over AaB i playoff-kampene om europæisk fodbold.

AaB – AGF 0-1 (0-1)
0-1 Jakob Ankersen (42.)

Kampens bedste:

AaB:
Selvom AaB ikke fik scoret i kampen mod AGF, så var det alligevel offensive profiler, der viste sig mest frem. Kasper Kusk havde fået en mere central rolle for AaB, og her strøg han om sig med fine aflveringer, der i mange tilfælde blev farlige. Desuden kom Tommy van Weert frem til flere store chancer, men det er selvfølgelig en rids i lakken som angriber, når de ikke går i mål.

AGF:
Mustapha Bundu har fået tillid af David Nielsen, siden han blev skiftet ind mod Vejle på hjemmebane i gruppespillet. Igen i dag var Mustapha Bundu i fint spilhumør, da han i flere omgange drev gæk med unge Lukas Klitten på nordjydernes venstre back. Desuden fik Alexander Ammitzbøll chancen på toppen i Patrick Mortensens skadesfravær, og den unge angriber gjorde en god figur, hvor han med stor fysisk tilstedeværelse var en mundfuld for AaB-forsvaret. Med lidt held havde han også scoret.

Kampens værste:
Der var ikke nogen, der faldt i gennem i Aalborg denne søndag, men det var ærgerligt for Rasmus Thellufsen, at han ikke greb chancen, da han fik den fra start i nordjydernes angreb. Det blev ikke til meget for Thellufsen, der blev erstattet efter en time. Desuden lignede det, at Magnus Christensen var lidt overtændt på midtbanen, og da han gik til pause havde han allerede en advarsel og flere hårde tacklinger på CV'et. Det bar hans tilstedeværelse i anden halvleg præg af.

Kampens detalje:
Kampen mod AGF kan gå hen og blive Rasmus Würtz og Kasper Risgårds sidste hjemmekamp for AaB, hvis ikke de formår at vinde i Aarhus. Derfor havde AaB-fansene lavet en flot tifo, der prydede hele den ene langside, da spillerne gik på banen. Flot gestus til de to AaB-legender. Desuden skal Tommy van Weerts akrobatiske saksesparksforsøg i kampens indledning nævnes. Flot udført af den hollandske angriber, der var uheldig i situationen.