• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Myndighed undrer sig over AGFs stadionrekord: Vi har ikke givet tilladelse

Ceres Park i Aarhus har en stadionkapacitet på 19.433. Foto: Jan Christensen/Getty Images

AGF står foran et møde med Beredskabscenter Aarhus, efter klubben lukkede flere tilskuere på stadion, end der er kapacitet til.

Af Kenneth Jensen

Mere end 22.000 tilskuere var på stadion, da AGF søndag mødte Silkeborg IF i det, der blev en hæsblæsende og meget underholdende kamp i Superligaen. 22.175 mennesker var på plads, og det er stadiorekord.

Langt flere måtte stå uden for stadion og se kampen i en fanzone med storskærm, og de mange tilskuere skyldes i høj grad, at der var gratis billetter i omløb, efter mediehuset Aarhus Stiftstidende samt Stibo, der er et trykkeri, havde købt alle billetter til opgøret for at markere deres fælles 225 års jubilæum.

Men langt flere tilskuere var altså på stadion, end Ceres Park har kapacitet til. Der er kapacitet til 19.433 tilskuere. Og fra Beredskabscenter Aarhus lyder nu, at AGF ikke havde tilladelse til at øge kapaciteten.

Læs også:AGF-træner ovenpå 3-4-nederlag: Vi mister fokus rent defensivt

- Vi har ikke været involverede, så vi har ikke givet ekstra tilladelse til flere end de 19.433, som de har lov til at have på stadion, siger Johnny Damgård, leder af Beredskabscenter Aarhus, til B.T. og tilføjer:

- Hvis vi havde vidst, at de ville lukke så mange ind, var vi taget derud, så nu skal vi ud og have en snak med dem.

Af tv-billederne var det tydeligt at se, at folk blandt andet sad på trapperne, hvilket ikke er lovligt, da det er flugtveje i tilfælde af en evakuering. Samtidig havde AGF inddraget løbebanen, som man skriver på sin hjemmeside, så der kunne stå folk bag et opsat hegn.

Læs også:Lykkelig Kent Nielsen efter første SIF-sejr: Det er en stor forløsning

Men det havde man altså ikke lov til, ifølge Johnny Damgård, mens Jacob Nielsen, administrerende direktør i AGF, forklarede sig til AGF's hjemmeside:

- Vi udvidede tilskuerkapaciteten og endelig kan man sige, at vi fik glæde af løbebanerne til en fodboldkamp. Der stod mange på dem og på bastionerne. Men der var måske et par hundrede, der ikke kom ind - det beklager vi naturligvis. Dem gav vi så gratis øl, mens de kunne se kampen på storskærm i AL Bank Fanzonen som vi havde planlagt inden kampen.

- Ceres Park er godkendt til op 50.000 personer til events. Så det er ikke det sikkerhedsmæssige, der har været problemet, siger Jacob Nielsen.

Til bold.dk lyder det fra Østjyllands Brandvæsen, at man er gået i gang med at se nærmere på omstændighederne i forbindelse med de mange tilskuere. Det arbejde er man i gang med sammen med Østjyllands Politi. 

Læs også:Interesse fra Superliga-klubber: SIF-chef vil ikke afvise profilsalg

Læs også:Schwartz om provokerende AGF-keeper: Han siger rigtig mange ting

Læs også:Højdepunkter: Silkeborg slår AGF i målfest

Læs også:Irriteret AGF-angriber: Silkeborg får nogle nemme mål

Læs også:Glad Silkeborg-helt efter første sejr: Det var virkelig tiltrængt

Superliga

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har r...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.