• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Sloth

BIF-boss forklarer: Derfor får danske klubber ikke penge fra Højbjerg-transfer

Foto: Getty Images

Hvis der er hold i rygterne om Pierre-Emile Højbjergs skifte fra Southampton til Tottenham, kan ingen af hans ungdomsklubber se frem til en bid af kagen. Brøndby-direktør forklarer hvorfor

Af Mikkel Sloth

I går kom rygtet om, at den danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg er på blokken i den engelske storklub Tottenham. Han er i øjeblikket i en anden Premier League-klub, Southampton, hvor han oven i købet er anfører. Men, der er ingen penge på vej til nogle danske klubber, hvis skiftet skulle gå igennem. Det skriver 3point.dk.

Højbjerg spillede blandt andet i Brøndby i sine unge år, før han tog til Bayern München og blev seniorspiller. Podcastet BrøndbyLyd har snakket med de blå-gules fodbolddirektør, Carsten V. Jensen, og her fortæller han, hvorfor landsholdsspillerens ungdomsklubber ikke får en bid af transfersummen, som man ellers normalt ser det ske, når spillere bliver handlet. Men en ændring af reglerne er på vej, så de gør i fremtiden.

Læs også:Ekspert om Højbjergs mulige Tottenham-skifte: Klubben bør sigte højere

- Som det er lige nu, så er det, når der er en international handel over grænser. Så er der en solidaritet, og så er det afhængigt af, hvor mange år man så har spillet i den klub. Den er delt op i 10 år, og så er det i forhold til, hvor mange år man så har været der. I forhold til handler internt. Fx den du taler om her (Højbjerg, red.), siger 'CV' og fortsætter:

- Der er endnu ikke implementeret regler, men det kommer der. Det er på vej. Det her med, at hvis der sker et internationalt skifte i samme land, så er det også omfattet. Så på sigt så skulle det gerne kaste lidt mere af sig. Men nummer et ville jo være, at vi nåede at udvikle dem og spille dem her, og så sende dem videre her. Så begynder det at smage af noget.

Læs også:Medie: Stor interesse i Pierre-Emile Højbjerg - Tottenham vil købe nu

Udover Brøndby var Pierre-Emile Højbjerg faktisk også i ærkerivalen FC Københavns ungdomssystem samt hovedstadsklubben BK Skjold, inden Brøndby sendte ham til Bayern München. Her fik han seniordebut og blev flere gange udlejet, inden han røg permanent til Southampton. Her har gode præstationer i denne sæson altså gjort, at han nu er et emne i større klubber.

Læs også:Torsdagens rygtebørs: Brøndby har budt på FC Porto-spiller

Læs også:Officielt: Tottenham-back skifter til Newcastle United

Læs også:Premier League-topklub køler interessen for dansker