• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

BIF-træner roser bænket back: Ikke en finger at sætte på professionalismen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jens Martin Gammelby blev købt for mange millioner i Silkeborg, men indtil videre er det ikke meget, Brøndby har fået ud af spilleren. Der er dog alligevel roser fra manden, der har valgt at bænke backen.

Af Kenneth Jensen

Han er en af de spillere, som måske kigger sig om efter noget andet denne vinter, højre back Jens Martin Gammelby. For det er ikke meget, han har fået lov til at spille for Brøndbys førstehold, siden han skiftede for et stort millionbeløb fra Silkeborg i sommeren 2018.

Den 24-årige højre back spillede i sidste sæson 17 gange i Superligaen, men i denne sæson har han bare spillet fem kampe for klubben.

Læs også:Brøndby klar med truppen til KMD Cup: Kaiser og Gammelby er med

I efteråret var der massiv konkurrence på højrebacken med både Kevin Mensah og Johan Larsson i truppen, men træner Niels Frederiksen har ikke afskrevet Jens Martin Gammelby, fortæller han.

- Situationen med Johan er uafklaret. Så har vi to mere med Kevin og Jens Martin, og Kevin har været den, vi har foretrukket frem for Jens Martin i efteråret. Kevin har mange af de kompetencer, der skal til, men Jens Martin bider ham i haserne, og Jens Martin har trænet godt i efteråret, og det er ikke utænkeligt, at han også kan få spilleminutter, siger Niels Frederiksen om situationen på højre back.

Læs også:Brøndby-boss: Forventer at forlænge med disse tre spillere

Niels Frederiksen kan især glæde sig over, at højrebacken giver den gas på træningsbanen, selv om det ikke er meget kamptræning på førsteholdet, han har fået under den tidligere U21-landsholdstræner. 

- Jeg har ikke en finger at sætte på hans professionalisme og indstilling. Han træner hver gang, og han gør alt, hvad han kan. Det er det, han skal gøre. Når man ikke spiller, må man overbevise træneren om, at han tager fejl. Og det gør man ved at yde og være klar, når man får chancen. Det har han håndteret fint, siger NIels Frederiksen.

Jens Martin Gammelby, der har tre og et halvt år igen af kontrakten med Brøndby, skal i aktion for de blå-gule fredag, når der spilles indendørs i KMD Cup.

Læs også:BIF-back om konkurrenten Larsson: Svært at pille ved hans status

Læs også:SIF åbner dør på klem for Gammelby: Op til Brøndby, ham og os

Læs også:Brøndby-boss om Gammelby: Det holder ikke for evigt