• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Sloth

Bjørn Paulsen afviser Superligaen - vil vinde guld med Hammarby

Bjørn Paulsen afviser Superligaen - vil vinde guld med Hammarby
Foto: Jan Christensen/Getty Images

Den tidligere SønderjyskE- og Esbjerg spiller er blevet en profil i Sverige, og en retur til Superligaen har været nævnt for midterforsvaren. Nu går han selv ud og afviser, han er på vej væk fra sin svenske klub Hammarby

Af Mikkel Sloth

Skiftet fra Superligaen og Esbjerg til svenske Hammarby har vist sig at være en stor succes for den danske forsvarsspiller Bjørn Paulsen. Han blev i sin tid hentet til klubben af den nyudnævnte OB-træner Jacob Michelsen, der dog blev fyret efter kun en enkelt sæson i klubben.

I den sæson udviklede Bjørn Paulsen sig alligevel til at blive en profil i klubben, og den udvikling er fortsat ind i den nye sæson. Næsten halvdelen inden i sæsonen kæmper Stockholm-klubben stadig med om mesterskabet, og den 190 cm. høje danskers gode præstationer for topklubben har gjort ham interessant for klubber udenfor Sverige.

En retur til Superligaen har været nævnt som en mulighed, og også store udenlandske klubber som græske AIK Athen har eftersigende vist interesse.

Men et skifte er slet ikke et tema. I et interview med Fotbollskanalen fortæller Bjørn Paulsen, at han efter samtaler med Hammarby-sportschef Jesper Jansson har besluttet sig for at blive i klubben.

- Ja, jeg kommer til at blive. Jansson vil gerne have jeg bliver, og han har sat et stort prisskilt på mig, så jeg bliver. Det er fint for mig, for jeg vil gerne være her og gå efter guldet.

27-årige Paulsen erkender dog, at der efter en særdeles flot halvsæson har været interesse for ham. Men han anerkender fuldt ud sportschef Jesper Janssons standpunkt i forhold til et salg.

- Ja, selvfølgelig. Jeg forstår ham. Jeg har snakket med ham. Vi havde et godt møde og en lang snak, mig, ham og min agent. Vi er meget positive.

Der er da heller ikke noget at sige til de positive miner i hovedstadsklubben. Hammarby er i øjeblikket på andenpladsen i Allsvenskan, et enkelt point efter lokalrivalerne fra AIK Stockholm. Men selvom det i går blev til et nederlag på 1-2 til Östersunds har man stadig en kamp i baghånden, og er dermed stadig med i kampen om at vinde sit første mesterskab siden 2001.

Bjørn Paulsen stod i øvrigt Hammarbys enlige scoring mod Östersunds, og havde på banen selskab af klubbens to øvrige danskere, nemlig Mads Fenger og Jeppe Andersen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus