• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Bo Henriksen følte med Brøndby: Det var et forfærdeligt øjeblik

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AC Horsens-manager Bo Henriksen fortæller, at han i bund og grund led sammen med Brøndbys spillere i den famøse 2-2-kamp for knap et år siden.

Af Ole Hoffskov

Da Kjartan Finnbogason udlignede til 2-2 for AC Horsens mod Brøndby IF i den historiske fodboldkamp i maj sidste år, kunne man se Bo Henriksen styrte ned ad sidelinjen i en vild glædesrus. Selv om det ene point som sådan ikke gjorde den store forskel for AC Horsens, var manageren altså ellevild over det comeback, der endte med at smadre Brøndbys gulddrømme.

Da kampen var forbi, var der imidlertid ikke ret meget at juble over, fastslår Bo Henriksen. Han var som alle øvrige involverede i kampen fanget i katakomberne under CASA Arena i tiden efter slutfløjtet, fordi en gruppe Brøndby-fans invaderede banen. 

Læs også: Horsens-profil før ny skæbnekamp mod Brøndby: Det var hårdt at se dem sidst

Det syn, der her mødte ACH-bossen, brød han sig grundlæggende ikke om.

- Jeg tænker, at det var en normal fodboldkamp for os. Vi havde jo ikke rigtigt nogen anden andel i den, andet end at vi gjorde vores bedste. Den historiske tilgang til den kamp er jo klart på grund af en skuffelse for Brøndby, og den deltager jeg ikke i, for det var jo et forfærdeligt øjeblik, siger Bo Henriksen til Tipsbladet og fortsætter:

- Det er det for alle mennesker, der mister noget, og jeg synes da ikke, det var morsomt at sidde i halvanden time, da vi var låst inde, og så sad jeg der og kunne se en af mine gamle spillere i Frederik Rønnow, der sad og havde det rigtig dårligt. Det er jo aldrig fedt som menneske at se på. Vi var stolte over, at vi gjorde vores bedste i den kamp mod Brøndby, og også mod Midtjylland i den sidste. Det var en følelsesmæssig kamp for rigtig mange mennesker, men ikke så meget for os, det må vi erkende. Jeg var jo principielt ligeglad med, hvem der blev dansk mester.

- Det var sgu tough at stå der. Man er jo ikke interesseret i andres ulykke, man er mest interesseret i sin egen succes. Så at stå og kigge på, at der er nogen, der har mistet noget, det var ikke sjovt.

AC Horsens og Brøndby IF tørner sammen på CASA Arena igen på søndag i et opgør, hvor gæsterne risikerer at smide en plads i mesterskabsspillet på gulvet. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus