• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Brian Steen: Det kommer kraftstejlme ikke af sig selv

Brian Steen: Det kommer kraftstejlme ikke af sig selv
Foto: Polfoto

AGF's sportchef Brian Steen Nielsen er yderst bekymret over de store udfald, der har været på hjemmebane og udelukker ikke, at det kan ende med nedrykning. 

Af Torsten Kjems Hansen

AGF har ondt i resultaterne på hjemmebane, hvor det seneste 0-3-nederlag til Esbjerg blot er en af tre klare og smertelige af slagsen i dette forår. Klubben er dårligst på hjemmebane i hele Superligaen, og de sløje resultater samt en livlig bund i tabellen har gjort, at AGF med 10 spillerunder tilbage kun er tre point over nedrykningsstregen.

Foråret blev indledt med en uafgjort Superliga-kamp mod FC København, hvilket gav forhåbninger om et stærkt fundament oven på et efterår, der blev rundet af med elendige indsatser, skuffende pointhøst og fokus på uro i spillertruppens forhold til træner Peter Sørensen.

Men hvis fundamentet krakelerede totalt i pokalkvartfinalen mod AaB, der kunne og burde have vundet større end resultatet 4-1, og Peter Sørensen blev fyret og erstattet af den 32-årige i Superliga-sammenhæng uprøvede Jesper Fredberg, der siden sommer havde assisteret Peter Sørensen.

På udebane er der blevet fightet to vigtige sejre hjem, men på hjemmebanen er der ikke den store ændring. Modstanderne scorer nemt mod et for passivt AGF-hold.

Det er sket med en bekymret, nervøs og vred sportschef Brian Steen Nielsen på tilskuerpladserne. Sportschefen erkender alvoren og opfordrer spillerne til at gøre det samme i resten af foråret, hvor målet udelukkende går på at overleve i ligaen.

- Jeg kommer ikke til at klandre nogen. Lykkes det ikke, så har jeg selv været med til at tage mange af beslutningerne. Holder vi nogenlunde 1,4 point i snit i resten af kampene, er det ikke helt tosset. Men jeg har min bekymring, når jeg ser flere af kampene.

- At vi ikke har større styrke i duelspillet, at nogle ting bliver behandlet som om, at de er enkle og kommer af sig selv. Der er kraftstejlme ikke noget, der kommer af sig selv. Hver eneste situation i kampene er liv eller død. Det skal vi erkende, siger Brian Steen Nielsen til Tipsbladet.

Han har siddet i stillingen som sportschef i ni år og har overlevet to nedrykninger. Men hvor står han, hvis Mission Overlevelse ikke lykkes, og AGF for tredje gang på otte sæsoner rykker ned?

Læs det og meget mere om den aktuelle AGF-situation i Tipsbladet, der har sat Brian Steen Nielsen stævne i Aarhus. I Tipsbladet får du blandt andet også danske Zlatan-oplevelser, analyse af de 12 målmænd i Superligaen, reportage fra belgisk ejede Charlton i London og et stort interview med Leicester-keeper Kasper Schmeichel.

OG HUSK:

For at få Tipsbladet skal du købe Ekstra Bladet fredag, da Tipsbladet ligger som separat blad inde i Ekstra Bladet. Du får begge dele for kun 20 kroner! 

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus