• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Brøndby begynder på ansigtsgenkendelse: Nu vil AGF gøre det samme

Brøndby IF har fået tilladelse til at bruge ansigtsgenkendelse til at holde ballademagere væk, og nu vil AGF også have lov.

Af Oliver Okstrøm

Tidligere på ugen kom det frem, at Brøndby som de første i Danmark sætter kameraer op, der er med ansigtsgenkendelsesteknologi. De skal være med at holde de fans med karantæne væk fra Brøndby Stadion.

Det er nu noget, som AGF hilser velkommen. Det melder klubbens direktør Jacob Nielsen i et interview med DR.

- Jeg synes, det er et fremragende initiativ i Brøndby. Det er et fantastisk redskab til at holde de uromagere, som er med til at ødelægge det for andre, ude af de danske stadions, lyder det fra Jacob Nielsen.

Samtidig har AGF allerede sat gang et i et helt nyt videoovervågningssystem, der kan genkende ansigter automatisk. Der er dog slukket for systemet indtil videre.

I Brøndby vil man benytte sig af teknologien, når man tager mod Silkeborg 14. juli, og da Brøndby har fået Datatilsynets godkendelse, så forventes det, at det vil gøre det let for andre fodboldklubber, mener AGF-direktøren, som også gerne vil tage deres overvågning i brug. 

AGF er allerede i dialog med Brøndby, og man vil gerne lave et samarbejde næste gang, Brøndby kommer på besøg, hvor man kan identificere ballademagerne på Brøndby-afsnittet.

Superliga

Optakt: AGF - Silkeborg IF

AGF har tidligere haft en tendens til at sætte hold, der er dårligt kørende, i gang. Men gentager det sig søndag efte...

Mere Superliga

Fokus